header schakelkasten

Schakelkasten

Schakelkasten worden gebruikt voor het onderbrengen van elektrotechnische en industriële automatiseringscomponenten. Op deze manier zijn ze beschermd tegen mechanische en andere invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof. Ook kan het klimaat binnen de kast worden geregeld, zodat de apparatuur onder alle omstandigheden blijft werken.

Wat is een schakelkast?

Een schakelkast kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Denk aan metaal, roestvrijstaal, kunststof of aluminium. Gevoelige apparatuur kan door een schakelkast op een veilige manier worden beschermd. De keuze van materiaal is afhankelijk van de omgevingssituatie en de toepassing. Bij schakelkasten maken we onderscheid in al dan niet koppelbare vloerstaande kasten, wandkasten, klemmenkasten en bedieningslessenaars. Voor schakelkasten is een breed scala aan toebehoren beschikbaar, zoals accessoires voor bevestiging, verwarming, ventilatie, koeling en kabelinvoer.

De schakelkasten van Van Egmond Groep

Er zijn verschillende fabrikanten die schakelkasten ontwikkelen. In ons uitgebreide assortiment vind je meer dan 7.000 schakelkasten. De meest gebruikte typen zijn direct uit voorraad leverbaar. Denk aan schakelkasten van de volgende merken:
 

Om nog meer te kunnen ontzorgen en maatwerk te kunnen leveren heeft Van Egmond Groep geïnvesteerd in een eigen bewerkingsmachine. Op deze manier kunnen we in eigen huis volledig geautomatiseerd mechanische bewerkingen uitvoeren zoals (uit)sparingen in schakel- en klemmenkasten.


Montage & assemblage

We kunnen je verder werk uit handen nemen door kasten voor je te monteren en samen te stellen. Zo kunnen we wartels monteren, montageplaten voorzien van DIN-rails en bedradingskokers en we kunnen gecodeerde klemmenstroken, railsystemen en / of aansluitsets voor je samenstellen. Ook kunnen wij voor de machine of het paneel kabelbomen en aansluitsnoeren leveren die montage klaar zijn.

Een schakelkast kopen?

Als professional kies je dan al snel voor Van Egmond Groep. We leveren enkel de beste merken en maatwerk van de hoogste kwaliteit. Heb je vragen? Contacteer ons gerust via 0314 375 300We zijn ook per mail bereikbaar via verkoop@vanegmond.nl. Onze experts laten hun kennis graag voor je werken!

 

Weten welk merk en type schakelkast het beste bij je toepassing past?