header Siemens PLC
header Siemens PLC

PLC (Programmable Logic Controller)

PLC staat voor Programmable Logic Controller. PLC’s worden gebruikt in machines en processen als besturing en/of bewakingsunit. Het is de meest betrouwbare oplossing door het cyclisch gedrag en verkrijgbaarheid van spare part op den duur. Een belangrijke eigenschap van een PLC is er altijd een vast programma wordt afgelopen om dezelfde handelingen te doen. Dit is afhankelijk van tijd en ingangssignalen. Bij Van Egmond Groep vind je een ruim assortiment PLC’s van verschillende gerenommeerde A-fabrikanten.

Waarom een PLC?

PLC’s worden op het gebied van complexiteit gebruikt in machines van enkele I/O signalen, tot aan complete productielijnen met wel duizenden I/O signalen en vele communicatiekanalen. Ook op het gebied van machineveiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid zijn versies verkrijgbaar die hier in hoge mate aan voldoen.

Van Egmond Groep biedt PLC’s aan van de volgende producenten:

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van PLC’s

Om schakelingen met timers en veel relais te vervangen, wordt vaak een instap besturing gebruikt op basis van programmeerbare relais die eenvoudig te configureren zijn. Bij eenvoudige machines kiest men vaak voor een unit, waar eventueel nog wat uitbreidingskaarten bijgestoken worden. Bij grotere machines wordt al snel naar remote I/O gekeken.

Ook op het gebied van PLC’s wordt er continu geïnnoveerd. Nieuwe ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld communicatie en besturing op afstand (draadloos) en het ontvangen van I/O-signalen via bussystemen als ASI en IO-link.

Een PLC kopen?

Als professional kies je dan al snel voor Van Egmond Groep. Niet iedere PLC is voor iedere toepassing geschikt. Twijfel je nog over jouw keuze? Dan helpen wij jou graag met de juiste oplossing. Van Egmond Groep heeft vanaf de start de PLC-techniek omarmd. We zijn hierdoor in staat om antwoord te geven op de meest uiteenlopende en complexe vragen. Onze experts voorzien je graag van persoonlijk advies op maat. Contacteer ons gerust via 0314 - 375 300. We zijn ook per mail bereikbaar via verkoop@vanegmond.nl. Onze experts laten hun kennis graag voor je werken!

Weten welke PLC het beste bij jouw toepassing past?