Nieuws

Wijziging eenheden artikelgegevens op 1 januari 2019

Op 1 januari 2019 zal er een wijziging worden doorgevoerd in onze artikelgegevens.

Wijziging eenheden artikelgegevens op 1 januari 2019
Per 1 januari 2019 zijn er bij Van Egmond Groep wijzigingen doorgevoerd in de artikelgegevens. In dit nieuwsbericht leest u er alles over.

Artikelen die wij nu per meter verkopen zullen vanaf dan door ons per stuk verkocht gaan worden. Denk hierbij aan kabelproducten, maar ook aan artikelen als wandgoot en installatiebuis. Graag informeren wij u over deze overgang die gevolgen heeft voor bestellingen die u bij ons plaatst na de aankomende jaarwisseling en ook voor de gegevens van Van Egmond Groep in uw bedrijfssoftware.

Vanaf begin volgend jaar zullen alle artikelen per stuks verkocht gaan worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer u nu 100 meter installatiebuis koopt, u volgend jaar 25 stuks moet bestellen om hetzelfde aantal te ontvangen, omdat deze vier meter lang zijn. Kabelproducten zullen dan verkocht worden per doos, ring of haspel in plaats van per meter. Enkel kabelproducten die nu per meter verkocht worden (de zogenaamd kniplengtes) blijven aangeduid worden per meter.

Waarom doen we deze omzetting?

Er zijn meerdere redenen om deze wijziging door te voeren:

 • Het door elkaar gebruiken van de eenheden bij lengtegoederen zorgt nog wel eens voor verwarring. Door altijd te gaan werken met 'stuks' in plaats van 'meter' wordt het duidelijker wat een artikel inhoudt. Bijvoorbeeld 500 meter kabel wordt na de omzetting 1 stuks haspel met 500 meter kabel;
 • Met deze omzetting sluiten we aan op de eenheden zoals die in de markt door de meeste groothandels en fabrikanten worden gehanteerd.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u onze artikelgegevens in uw bedrijfssoftware heeft opgenomen zijn er aanpassingen nodig in de artikelgegevens in uw ERP-pakket, maar mogelijk ook stuklijsten en favorietenlijsten. Overeenkomstig moeten dan uiteraard ook de bijbehorende prijzen en staffels aangepast worden.

 • Kniplengtes blijven meter
  Kniplengtes blijven per meter aangeduid. Alle overige verpakkingen (ring, haspel, etc.) zullen per stuks worden aangeduid.
 • Klanten zonder digitale koppeling (zoals EDI/TradeCloud)
  Indien u geen digitale koppeling met ons heeft is aanpassing van de data wel aanbevolen, maar niet strikt noodzakelijk voor een juiste orderafhandeling. Bij de verwerking van de orders kunnen wij de vertaling maken naar onze eenheden.
 • Klanten met digitale koppeling (zoals EDI/TradeCloud)
  Heeft u een koppeling met ons via EDI of TradeCloud, dan zal er via onze accountmanagers een afstemming met u zijn over deze aanpassingen.
 • Klantprijzen
  Met ingang van het nieuwe jaar worden netto prijzen automatisch herberekend op basis van de nieuwe eenheden.
 • Gebruikers data 2BA of Artikelbeheer.nl
  Gebruikers van onze data op 2BA en Artikelbeheer.nl zullen na het verwerken van de beschikbare data op 2BA of Artikelbeheer.nl na 1 januari 2019 de juiste eenheden in hun systeem hebben staan.
 • Gebruikers Portal/OCI-koppeling
  Klanten die gebruik maken van onze een OCI-koppeling zullen na 1 januari 2019 de juiste eenheden in de externe catalogus (onze Portal) zien staan en overnemen naar hun ERP-pakket bij het samenstellen van artikellijsten.
 • Omrekeningen op documenten Bestmate
  Op onze documenten (offertes, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen) zullen we bij de lengtegoederen de eenheden in zowel stuks als meters weer gaan geven (bijvoorbeeld bij kabelgoot: 3st = 9m). Dit zorgt voor verduidelijking in het orderproces en bijvoorbeeld bij de inslag van goederen.
 • Duidelijke weergave verpakkingsvorm Portal
  In de Van Egmond groep Portal zullen we duidelijker aangeven voor welke verschijningsvorm men kiest. Hierdoor is het duidelijker wat men exact in de artikellijst opneemt.

Wij helpen u graag!

 • Wilt u graag ondersteuning bij de aanpassing van uw artikelgegevens? Neem dan contact met ons op;
 • Wilt u zelf de omrekening doen? Er is een conversietabel beschikbaar. U kunt deze donwloaden via de Van Egmond Groep Portal en natuurlijk sturen wij u deze op verzoek ook graag toe per E-mail;
 • Onze medewerkers zullen in het begin van het komende jaar extra aandacht geven aan bestellingen die lengte-goederen bevatten.

Meer informatie

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, dan beantwoorden wij deze uiteraard graag. Neem hiervoor contact op met uw vaste contactpersoon of onze afdeling Verkoop.