Nieuws

WAGO voeding Pro 2: De nieuwe krachtbron in de schakelkast

Wago pro 2 voeding
WAGO voeding Pro 2: De nieuwe krachtbron in de schakelkast
De nieuwe voedingen van de serie Pro 2 van WAGO, verkrijgbaar in 6 uitvoeringen voor een vermogensbereik van 120 tot 960 watt, zijn dé benchmark voor communicatie en parametrering.

Logo WagoDe schakelkast verandert, omdat de eisen voor kwaliteit én kwantiteit continu toenemen. De toenemende koppeling, stijgende energiekosten en toenemende individualiseringen vereisen dat het er in een schakelkast kleiner, spaarzamer, sneller en flexibeler aan toe moet gaan. Wago speelt hierop in met de introductie van de nieuwe Pro 2 serie voedingen. De nieuwe voedingen van de serie Pro 2 van Wago, verkrijgbaar in 6 uitvoeringen voor een vermogensbereik van 120 tot 960 watt, zijn dé benchmark voor communicatie en parametrering. Met een rendement van tot wel 96% weten de voedingen energie perfect om te zetten. Bovendien kunnen de voedingen via opklikbare communicatiemodules eenvoudig op een veldbus aangesloten worden. De krachtige Top- en PowerBoost-functionaliteit garandeert een hoge mate van betrouwbaarheid én beschikbaarheid van installaties.

Via de geïntegreerde interface worden de voedingen nauwkeurig ingesteld op de eisen van de applicatie. Parameters zoals uitgangsspanning en gedrag bij overbelasting worden comfortabel via de software geconfigureerd. De optioneel insteekbare communicatiemodules zorgen voor een continue uitwisseling van gegevens. Dankzij de monitoringfuncties kunnen de actuele gegevens van de voeding te allen tijde opgeroepen en bekeken worden. Storingen worden bovendien duidelijk gesignaleerd en maken zo een onderbrekingsvrije bewaking van de applicaties mogelijk. De gebruikers kunnen hierbij kiezen via welke interface de Pro 2 aangesloten dient te worden. Op dit moment is de module voor IO-Link al verkrijgbaar en binnenkort zullen ook modules voor protocollen als Modbus RTU en Modbus TCP beschikbaar zijn.

De netvoedingen zijn smal en overtuigen met een hoge vermogensdichtheid en een uitstekend rendement. In de schakelkast hebben de voedingen aanzienlijk minder ruimte nodig en geven ook nog eens minder warmte af. Bijkomende voordelen van de voeding zijn de hoge TopBoost en de indrukwekkende PowerBoost. Dankzij een uitgangsstroom van 600 procent staat de TopBoost garant voor een beveiliging via klassieke leidingbeveiligingsschakelaars gedurende maximaal 15 ms. De PowerBoost stelt een uitgangsstroom van 150 procent gedurende 5 seconden ter beschikking. Dankzij de hoge vermogensreserve kan dus volledig worden afgezien van grote netvoedingen.

.
.

Intelligent belastingsmanagement

De Wago voeding Pro 2 beschermt en verzorgt je installaties met slimme stroom- en schakelmodi. Voor een betrouwbare en beveiligde installatiebetrouwbaarheid zijn 150% PowerBoost en tot 600% TopBoost beschikbaar.

Extreme betrouwbaarheid

De Wago voeding Pro 2 bereikt altijd het maximale vermogen, ook indien het om ongunstige omgevingsomstandigheden zoals hitte, koude, gebruikshoogte, stoten en trillingen gaat.

.
.

Toekomstgerichte communicatie

De Wago voeding Pro 2 is zo gebouwd dat je de belangrijkste bedrijfsstatus direct op locatie kunt aflezen of via een communicatiemodule andere waardevolle gegevens kunt ontvangen.

Consequent duurzaam

De Wago voeding Pro 2 heeft een effectiviteit tot 96%. Dat heeft aanzienlijke voordelen, bijvoorbeeld een lager energieverbruik en daardoor minder CO2-emissies. Daarbij komt een geringer warmteverlies, dat wederom tot minder hitte in de schakelkast leidt.

Voordelen voeding serie Pro 2:

  • Piekrendement tot 96,3%
  • Top- of PowerBoost-functie
  • Gemakkelijke verbinding met een PLC of een IoT-controller
  • Klaar voor Industrie 4.0
  • Constante communicatie via gestandaardiseerde protocollen, zoals IO-Link

Meer weten over de Pro 2 voeding van Wago
of direct bestellen?