Nieuws

Voldoe aan de regelgeving voor voedselveiligheid met de Ty-Rap detecteerbare kabelbinders van ABB

Ty-Rap detecteerbare kabelbinder ABB
Ty-Rap detecteerbare kabelbinder ABB
Ty-Rap detecteerbare kabelbinders van ABB
Met de detecteerbare Ty-Rap kabelbinders van ABB kan een HACCP-conform systeem opgezet worden dat voldoet aan de regelgeving voor voedselveiligheid.

Logo ABBDe voedselverwerkende industrie kent hoge eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Het laatste wat je wil is dat de consument verkeerde ‘ingrediënten’ in zijn eten vindt. ABB komt daarom nu met Ty-Rap detecteerbare kabelbinders die voldoen aan de regelgeving voor voedselveiligheid.

De Ty-Rap detecteerbare kabelbinders hebben een unieke samenstelling en zijn daardoor eenvoudig detecteerbaar door metaal-, röntgen- en visuele detectiesystemen. De kabelbinders zijn gemaakt van een polymeerverbinding met additieven die het magnetisme en de dichtheid versterken. Hierdoor kunnen deze kabelbinders door metaaldetectors en röntgentoestellen worden opgemerkt. De opvallende helderblauwe kleur maakt visuele detectie gemakkelijk. Voor de vloeistof verwerkende industrie zijn er halogeenvrije kabelbinders van detecteerbaar nylon (NDT) en polypropyleen (PDT). Deze zijn ook blauw, blijven drijven en zijn daardoor ook gemakkelijk visueel te detecteren.

Ty-Rap detecteerbare kabelbinders bieden dezelfde voordelen als de originele Ty-Rap: een glad oppervlak, een traploos instelbaar design en een krachtig roestvrijstalen sluitsysteem voor een perfecte pasvorm en een superieure greep. Om het montage- of installatieproces gemakkelijker en sneller uit te voeren zijn er speciaal gereedschap en accessoires leverbaar.

Voedselveiligsheidsplan

Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er dingen misgaan, wat de veiligheid van ons eten in gevaar brengt. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan. Dit is een zogenaamd Hazard Analysis and Critical Control Points-plan (HACCP-plan). Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen. Met de detecteerbare Ty-Rap kan een HACCP-conform systeem opgezet worden dat voldoet aan de regelgeving voor voedselveiligheid.

.
.

Voordelen van ABB Ty-Rap detecteerbare kabelbinders

  • Detecteerbaar door metaaldetectors die op een gevoeligheid van een ijzerhoudende bol met een straal van minimaal 1,5 mm zijn afgesteld
  • Detecteerbaar door röntgentoestellen
  • Helderblauwe kleur voor gemakkelijke visuele detectie
  • Geschikt om te voldoen aan de Europese richtlijn voor HACCP en regelgeving voor de voedselveiligheid
  • Beschikbaar in standaard polyamide 6.6 of in drijvend polypropyleen voor toepassingen in de vloeistofverwerkende industrie
  • Beschikbaar in 5 afmetingen in kleine handige zakken met Eurosleuf
.
.

Technische informatie

Materiaal - Grondstof
Materiaal - Sluiting
Temperatuurbereik
Kleur
Ontvlambaarheidsklasse

Andere eigenschappen

 

Polyamide 6.6 of polypropyleen
Roestvast staal van klasse 316
-40 °C tot +85 °C
Helderblauw
UL 94 V-2 (Polyamide 6.6)
UL 94 HB (Polypropyleen)
Halogeenvrij, siliconenvrij

Naast de voedingsmiddelenindustrie zijn de Ty-Rap kabelbinders ook uitermate geschikt voor toepassing in de farmaciesector en andere industriele sectoren die gevoelig zijn voor productverontreiniging en waar afgesneden uiteinden van een kabelbinder in het eindproduct niet zijn toegelaten.

De Ty-Rap detecteerbare kabelbinders van ABB direct bestellen?
Dat kan in de Van Egmond Groep Portal!