Nieuws

VLT® All-mode filter MCC 201 van Danfoss voor lange niet-afgeschermde motorkabels

.
VLT® All-mode Filter MCC 201 van Danfoss
​Het VLT® All-mode Filter MCC 201 stelt je in staat om te ontwerpen met minder beperkingen ten aanzien van de lengte van de motorkabel.

DanfossGeniet van meer vrijheid in het engineeringontwerp dankzij het VLT® All-mode Filter MCC 201. Het stelt je in staat om te ontwerpen met minder beperkingen ten aanzien van de lengte van de motorkabel. Dankzij verbeteringen in geleide en uitgestraalde emissies, kan de toepassing de nominale EMC-klasse van de aandrijving handhaven voor niet-afgeschermde kabels tot 1000 m lang.

Het filter verbetert de kwaliteit van de motorvoeding door fase-fase en fase-aarde te filteren tot een sinusvormige voeding. Deze verbeterde motorvoeding biedt een goede motorbescherming door het elimineren van motorlagerstromen en motorisolatiespanningen. Uiteindelijk verlengen deze voordelen de levensduur van de motor.

Minimale engineering inspanning is nodig om de filter met de aandrijvingen te installeren. Dat heeft te maken met het feit dat VLT-frequentieregelaars zijn ontworpen om het VLT All-mode Filter MCC 2021 te bedienen met behulp van een geautomatiseerde functie die bijpassende bedrijfsomstandigheden mogelijk maakt.

Kortom, het VLT® All-mode Filter MCC 201 biedt de volgende voordelen:

  • Mogelijkheid om te ontwerpen voor niet-afgeschermde kabellengtes tot 1000 m, met behoud van nominale EMC-prestaties;
  • Meer vrijheid in engineerontwerp met minimale inspanning;
  • Betere motorbescherming door eliminatie van motorlagerstromen en motorisolatiebelasting.
     

De VLT All-mode Filter MCC 201 serie omvat filters voor 6A, 13A, 24A, 46A en 65A in IP20 boekformaat. 

Het filter kan gebruikt worden met de volgende VLT frequentieregelaars:

Meer weten over de producten van Danfoss?