Nieuws

Verplaats lasten tot 250 kg met de nieuwe mobiele robot LD-250 van Omron

Omron LD-250
Omron LD-250
Verplaats lasten tot 250 kg met de nieuwe mobiele robot LD-250 va
Verplaats lasten tot 250 kg met de nieuwe mobiele robot LD-250 van Omron

.Voor het eerst in de sector worden verschillende typen mobiele robots bestuurd via één systeem.

De nieuwe mobiele robot LD-250 van Omron kan een last van 250 kg aan en is de sterkste en nieuwste toevoeging aan de LD-serie van mobiele robots. Samen met de Fleet Manager, waarmee voor het eerst in de branche de regeling van meerdere mobiele robots met verschillende ladingen via één systeem mogelijk is, draagt deze bij aan een flexibeler en geoptimaliseerd autonoom materiaaltransportsysteem.

De nieuwe LD-250 kan worden gebruikt voor het transporteren van grote auto-onderdelen zoals versnellingsbakken en volumineus verpakkingsmateriaal. Om het autonome materiaaltransportsysteem te optimaliseren, kan de toonaangevende Fleet Manager een gevarieerde vloot van maximaal 100 mobiele robots van Omron met verschillende laadvermogens en mogelijkheden besturen. Het systeem regelt hiervoor het verkeerbeheer, het accubeheer en de navigatie van de robots.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe LD-250

Groter laadvermogen en robuustere constructie: Met een laadvermogen van 250 kg is de LD-250 een indrukwekkende aanvulling op de LD-serie van mobiele robots van Omron.

De LD-250 is voorzien van een robuustere metalen bekleding die bestand is tegen onbedoelde botsingen en geschikt is voor veeleisende taken. De robot is bijvoorbeeld geschikt voor het transporteren van grote voorwerpen zoals versnellingsbakken, autostoelen of kabelbomen in de automobielindustrie, alsmede volumineuze verpakkingsmaterialen in de voedingsmiddelen- en grondstoffenindustrie.

Uitermate diverse vloot: Dankzij de toonaangevende Fleet Manager kunnen gebruikers eenvoudig gemixte mobiele vloten van maximaal 100 robots beheren, waaronder de nieuwe LD-250. Ze kunnen worden aangestuurd via hetzelfde systeem zonder problemen met compatibiliteit of prestaties.

.

Sneller rendement: Met de LD-250 kunnen klanten meer op een mobiele robot laden, waardoor minder ritten met zwaardere batches worden gemaakt. Hierdoor neemt het rendement op de investering toe. Klanten kunnen LD-modellen combineren en koppelen om het meest efficiënte en flexibele materiaaltransportsysteem te creëren.

Aanpasbaar: De LD-serie biedt de meest aanpasbare mobiele oplossing voor industriële omgevingen. De LD-250 kan eenvoudig worden aangepast met transportbanen, koerierssystemen en flexibele materiaalverwerkingsmechanismen om een oplossing te creëren die het beste aan de behoeften van de klant voldoet. De LD-250 profiteert ook van de mogelijkheid van Omron om mobiele vloten aan te passen met accessoires die de prestaties verbeteren, zoals HAPS, zijlasers en de Acuity*² visionlokalisatie.

De integratie van de LD-250 en Omron TM Collaborative Robots opent ook een nieuwe markt voor mobiele robotarmen voor zwaar gebruik, die de taken van een robotarm kunnen combineren met materiaaltransport.

De nieuwe LD-250 is nu wereldwijd verkrijgbaar.

HAPS: High Accuracy Positioning System - Uiterst nauwkeurig positioneringssysteem

*² Acuity: De gepatenteerde Acuity-technologie biedt een extra lokalisatiemethode, waarmee de mobiele robot zich kan aanpassen aan vaak veranderende omgevingen.

Meer weten over de LD-250 mobiele robot van Omron?
Bekijk de producten in de Van Egmond Groep Portal