Blog
Blogbericht INDA
Verlaag de productiekosten van jouw organisatie
Binnen productieprocessen streef je er altijd naar om verder te optimaliseren. Om hierin de volgende stap hierin te kunnen zetten, kan het zijn dat je tegen één of meerdere uitdagingen aanloopt. Van Egmond Groep helpt jou hier graag bij.

Productieprocessen binnen jouw organisatie wil je zo optimaal mogelijk inrichten. Om hierin de volgende stap te kunnen zetten, kan het zijn dat je tegen één of meerdere uitdagingen aanloopt. Hierbij kan je denken aan:
 

  • Het niet efficiënt inzetten van de huidige equipment;
  • Een te lage output en/of kwaliteit bij het proces;
  • Te hoge kosten bij de productie;
  • Het productieproces verbruikt te veel energie en grondstoffen;
  • Er is geen duidelijk overzicht meer van de automatiseringen binnen het proces;
  • Het voorkomen van ongeplande stilstand en storingen;
  • De automatisering van het productieproces is nog niet optimaal ingericht.

Hoe kan Van Egmond Groep jou helpen met deze uitdagingen?

Wanneer je één of meerdere van deze uitdagingen herkent en deze jouw verdere ontwikkelingen in de weg staan, kan Van Egmond Groep jou helpen. Met onze dienstverlening ‘Industriële Automatisering’ ondersteunen wij bedrijven bij het verlagen van de productiekosten. Daarbij kunnen wij ook helpen bij het optimaliseren van de automatisering, het verhogen van de output en kwaliteit en het besparen op energie- en grondstoffenverbruik.

Wat houdt industriële automatisering in?

Door jouw productieprocessen slim te besturen en in te zetten, haal je hier meer uit dan erin zit. Met industriële automatisering richten we jouw machines, productielijnen en bijbehorende hardware overzichtelijk en optimaal in. Op basis van hardware, software en data zorgen wij ervoor dat jouw processen naar wens en optimaal verlopen.

Welke mogelijkheden zijn er bij Van Egmond Groep?

Wat het doel van jouw productieproces ook is, wij helpen jou met concrete oplossingen. Deze oplossingen zijn in te delen in vier verschillende onderdelen:

Industriële automatisering productiekosten verlagen

Product engineering

Het selecteren van de juiste componenten en producten op systeemniveau voor een complete besturingsoplossing.

Hardware engineering

Op basis van de geldende normen en eisen en jouw wensen, ontwikkelen onze engineers voor jou de benodigde hardware ontwikkelen.

Software engineering

Onze engineers ontwikkelen slimme software voor het aansturen van jouw machines en processen. Hiermee behaal je optimale kwaliteit en maximale output.

Smart Industry Platform

Productieaantallen voorspellen, het energieverbruik optimaliseren of de noodzaak van onderhoud bepalen aan de hand van de machine conditie? Daarmee maak je automatisering nog efficiënter en slimmer. Van Egmond Groep helpt jou met de benodigde software, sensoren voor het verzamelen en van data en connectoren die machines en systemen met elkaar én met de cloud laten communiceren.

Bestaande automatiseringssystemen?

De kans bestaat dat er in jouw proces al automatiseringen zijn toegepast, maar wellicht zijn deze gedateerd, sluiten ze niet meer volledig aan op de wensen of kunnen deze effectiever worden ingezet. We hebben bij Van Egmond Groep veel ervaring met het upgraden van bestaande besturingen. Zo kunnen wij nieuwe componenten toepassen, meer machines en systemen met elkaar verbinden en meer data (en dus analyses) ophalen uit het proces.

Hoe leidt dit tot productkosten verlaging?

Door inzicht te creëren in het productieproces en deze te optimaliseren door middel van automatisering, zal het proces effectiever en efficiënter verlopen. Door vervolgens ook data op te halen uit het proces en dit te analyseren, wordt het proces waar nodig continu verder verbeterd. Zo kunnen overbodige kosten worden herzien en de productkosten worden verlaagd. Daarnaast wordt de output verhoogd, de kwaliteit verbeterd en kan er bespaard worden op energie- en grondstoffen.

Productiekosten verlagen van egmond groep

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met het bereiken van jouw
productie- of projectdoelen?

Ja, ik wil meer weten

 

Download de brochure industriële automatisering

Ben je benieuwd hoe we jouw organisatie met onze industriële automatisering kunnen ondersteunen? We sturen je graag digitaal onze nieuwste brochure waarin we de mogelijkheden verder toelichten! Vul hiernaast het formulier in en ontvang de brochure direct in je mailbox.