Blog
header systeemkoppelingen
Vereenvoudig je orderproces met een systeemkoppeling
Bij Van Egmond Groep kunnen orders worden geplaatst via onder andere onze Portal. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van orders door middel van een systeemkoppeling. Deze koppeling biedt verschillende voordelen en vereenvoudigt jouw orderproces.

Bij Van Egmond Groep kunnen orders worden geplaatst via onder andere onze Portal. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van orders door middel van een systeemkoppeling. Deze koppeling biedt verschillende voordelen en vereenvoudigt jouw orderproces. We vertellen je graag meer over systeemkoppelingen.

Wat zijn de voordelen van een systeemkoppeling?

Het gebruiken van een systeemkoppeling, brengt meerdere voordelen met zich mee. Naast het plaatsen van orders, sturen we dan ook informatie terug naar jouw systeem. Gezamenlijk zorgen deze ervoor dat jouw orderproces sneller, efficiënter en beter zal verlopen.

Door een koppeling te leggen tussen systemen is er minder handmatig werk nodig tijdens het orderproces. Hierdoor wordt het werk minder foutgevoelig en zal het proces beter en sneller verlopen. Dit heeft ook een positief effect op de kosten die gemaakt worden rondom het orderproces. De tijd die je normaal kwijt bent aan het plaatsen van orders wordt verminderd, omdat inkooporders, bevestigingen en facturen automatisch aan elkaar gekoppeld worden.

Welke systeemkoppelingen zijn er mogelijk?

Er zijn verschillende systeemkoppelingen die gemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan:

  • SCSN (Smart Connected Supplier Network);
  • DICO-standaard;
  • EDI (Electronic Data Interchange);
  • UBL-formaat (2.1) voor facturen.
     

In sommige gevallen zijn er slechts een aantal instellingen nodig en is het gebruik gratis. Ook ondersteunen we koppelingen via platformen als TradeCloud en het SAP Business Network en zijn zelfs maatwerkoplossingen mogelijk.

Welke optie bij jouw organisatie kan worden toegepast en het beste is, is afhankelijk van verschillende aspecten. In een gesprek met onze experts kan bepaald worden welke mogelijkheid voor jou de beste en meeste geschikte keuze is of dat er wellicht maatwerk aan te pas komt.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze pagina Systeemkoppelingen. Wil je bespreken welke opties er voor jou zijn? Neem dan contact op met onze collega's. Zij adviseren je graag.

Meer weten over systeemkoppelingen voor jouw organisatie?