Nieuws

Vereenvoudig energie-efficiëntie met volledig connected M4M netwerkanalysers van ABB

.
Volledig connected M4M netwerkanalysers van ABB
Een belangrijke stap in verduurzaming wordt gezet door energie real-time en nauwkeurig te monitoren en te analyseren voor meer efficiëntie en betere prestaties. ABB biedt hiervoor sinds kort een connected totaaloplossing met de M4M netwerkanalyser.

ABB logoAls er één thema is dat volop in de belangstelling staat dan is het wel verduurzaming. Een belangrijke stap wordt gezet door energie real-time en nauwkeurig te monitoren en te analyseren voor meer efficiëntie en betere prestaties. ABB biedt hiervoor sinds kort een connected totaaloplossing met de M4M netwerkanalyser.

Connected analysers

De nieuwe netwerkanalysers van ABB kunnen de netkwaliteit analyseren en de energie monitoren. Van basis elektrische parameters tot geavanceerde KPI’s voor netkwaliteit in golfvorm- of grafiekpresentatie. Ze verzamelen informatie voor het energieverdeelsysteem en kunnen worden gekoppeld aan het ABB Ability™ Electrical Distribution Control Systeem. Dit cloud-gebaseerde platform geeft gebruikers direct toegang tot bruikbare data op het gebied van energieverbruik en lokale productietrends. Met deze mogelijkheden kan de efficiëntie worden verbeterd en zijn problemen met de netkwaliteit eenvoudiger op te lossen.

Gebruiker centraal en snellere installatie

Een intuïtieve interface staat garant voor een eenvoudige configuratie en snelle visualisatie. Zo is er tot 40 procent minder tijd nodig voor installatie en inbedrijfstelling. Volledig stekerbare klemmen en een mobiele app dragen daarnaast bij aan een veel snellere ingebruikname.

Voor uiteenlopende toepassingen en omgevingen wordt de M4M netwerkanalyser geleverd in twee uitvoeringen: M4M 20 en M4M 30 met touchscreen. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een complete set communicatieprotocol-opties. De uitvoeringen met Rogowski-spoelen maken integratie in een nieuwe of bestaande installatie mogelijk en verminderen tegelijkertijd de bekabelingstijd met 70 procent.

Van kantoorpanden tot datacenters

In kantoorpanden kunnen met de M4M netwerkanalyser de efficiëntie van het real-time energieverbruik en vermogensmonitoring worden verbeterd, waardoor naheffingen of boetes van energiebedrijven worden voorkomen. In industriële omgevingen worden kostbare uitval, schade aan apparatuur of verstoring van kritische processen voorkomen dankzij de vereenvoudigde monitoring en bewaking van het elektriciteitsnetwerk.

De belangrijkste voordelen van de M4M netwerkanalyser:

  • 4 communicatieprotocollen (Modbus RTU, Modbus TCP/IP, BACnet/IP)
  • Spanningsmeting tot max. 690 V
  • Compacte inbouwdiepte
  • Stekerbare, verticale aansluitklemmen: snelle bekabeling en eenvoudige vervanging
  • Geschikt voor CT …/1A, …/5A of Rogowski spoelen voor 70% tijdbesparing
  • Eenhandsmontage met slechts één stuks gereedschap
  • Configuratie via intuïtief touchscreen display
  • Bluetooth functionaliteit: eenvoudige integratie in het ABB  EPiC Mobile tool
.

Wil je meer informatie of de M4M netwerkanalyser
van ABB direct bestellen? Dan kan in onze Portal!