Nieuws

Veiligheid op het hoogste niveau met het nieuwe Sentry veiligheidsrelais van ABB

ABB Sentry veiligheidsrelais
ABB Sentry veiligheidsrelais
Nieuwe generatie Sentry veiligheidsrelais van ABB
De nieuwste generatie Sentry veiligheidsrelais van ABB levert met slechts twaalf typen een oplossing voor elke veiligheidsapplicatie. Belangrijkste voordelen: gebruiksgemak, compact design, geïntegreerde led-display met nauwkeurige timerfuncties.

logo ABBDe nieuwste generatie Sentry veiligheidsrelais van ABB is onmisbaar als het veiligheid betreft. Deze betrouwbare en gebruiksvriendelijke serie veiligheidsrelais, is geschikt voor uiteenlopende veiligheidsapplicaties. Sentry is toepasbaar in eenvoudige tot zeer geavanceerde veiligheidsoplossingen waar veiligheidsvoorzieningen moeten worden bewaakt conform vereisten en functionele veiligheidsnormen.

De reeks levert met slechts twaalf typen een oplossing voor nagenoeg elke veiligheidsapplicatie. Dat betekent dus minder voorraad, minder benodigde opslagruimte en besparen op logistieke kosten. Een geïntegreerde led-display en nauwkeurige timerfuncties versnellen troubleshooting en minimaliseren onnodige downtime.

Compact gemak

De Sentry-serie omvat vier klassen veiligheidsrelais en dekt daarmee een breed toepassingsgebied. Zo zijn de basismodellen geschikt voor de eenvoudigere veiligheidsfuncties, terwijl de universele modellen geavanceerde features en een hoge mate van flexibiliteit bieden. Dat alles in een compact ontwerp van slechts 22,5 mm breed, zelfs als het gaat om de modellen met 2 NO + 2 NO-uitgangen.

Gebruiksvriendelijk

De Sentry afneembare klemmenblokken versnellen de aansluiting en verkorten de tijd die nodig is voor vervanging. Gebruikers kunnen verder gebruikmaken van een handmatige of automatische reset via een schakelaar op de voorzijde. Bovendien zorgt de introductie van de multiresetfunctie dat er met één resetknop nu gelijktijdig (maximaal) tien Sentry veiligheidsrelais te resetten zijn.

Status en timers met precisie

De status van Sentry veiligheidsrelais is altijd direct afleesbaar. Driekleurige leds maken meer statusmeldingen mogelijk en vereenvoudigen de troubleshooting. Daarnaast bieden de modellen met display vooringestelde configuraties en uitgebreide foutinformatie, zoals de laatste 10 fouten. De nieuwe timerfuncties kunnen tot slot tussen 0 en 999 seconden worden ingesteld met een nauwkeurigheid van ± 1%, momenteel de hoogste in de industrie.

Sentry en Eden: betrouwbaar veiligheidsduo

Sentry biedt samen met de Eden contactloze veiligheidssensoren de perfecte oplossing voor het monitoren van deuren en luiken van gevaarlijke machines. Met IP69k-classificatie en een effectieve bedrijfstemperatuur van -40 tot +70 graden Celsius is Eden de perfecte oplossing voor veeleisende omgevingen. Het compacte formaat en de 360° montagemogelijkheid maakt Eden flexibel te monteren in de meeste toepassingen. Eén enkel Sentry relais kan tot 30 Eden sensoren in serie monitoren met behoud van het hoogste PL e-level. Dit biedt zekerheid en continuïteit van het productieproces.

Sentry en Eden zijn ideaal voor machine- en paneelbouwers die met de grootst mogelijke precisie snel veilige toepassingen willen realiseren.

Bekijk de aanvullende informatie over zowel Sentry als Eden in de brochures hieronder:

.
.

Heb je vragen over de Sentry en Eden product ranges van ABB?
Dan kan je bij Van Egmond Groep terecht!