Blog
header
Van Egmond Groep zet verder in op verduurzaming
Individu, maatschappij of bedrijf: we hebben allemaal de verantwoordelijkheid om onze natuurlijke bronnen, grondstoffen, mensen en middelen niet te verspillen en uit te putten.

Individu, maatschappij of bedrijf: we hebben allemaal de verantwoordelijkheid om onze natuurlijke bronnen, grondstoffen, mensen en middelen niet te verspillen en uit te putten.

Van Egmond Groep heeft met haar duurzaamheidsbeleid het doel gesteld om de CO2-uitstoot in de gehele keten te verminderen. Deze ambitie wordt gesteund door moederorganisatie Sonepar. Duurzaamheid is namelijk van iedereen, ook van Van Egmond Groep én de wereld waarin het bedrijf actief is: die van industrie en machinebouw.

Geert Laseur Van Egmond Groep

Duurzame oplossingen van Van Egmond Groep

Geert Laseur, Algemeen Directeur Van Egmond Groep: "De industrie is begonnen met het energiezuiniger maken van haar productieprocessen. Van Egmond Groep biedt energiemonitoring, wat inzicht geeft in waar de fouten zitten en waar verbetering mogelijk is. Die vullen wij vervolgens in met onze innovatieve duurzame producten en oplossingen, samen met onze ketenpartners. Daarnaast kunnen klanten via onze groene selectie in onze Portal gemakkelijker een duurzame keuze maken."

Onze missie

"Bij machinebouwers wordt steeds meer gekeken naar hoe efficiënt hun machines op de langere termijn produceren en welke onderdelen hergebruikt kunnen worden. Ofwel: circulariteit. Dit begint nu door internationale afspraken eindelijk een écht agendapunt te worden.

Wij willen het verschil blijven maken door onze klanten te adviseren en innovatieve oplossingen en producten te bieden. Door actief te schakelen tussen leverancier en klant zijn wij een duurzame ketenpartner waarmee wij de wereld van industrie en machinebouw elke dag een beetje duurzamer maken."

Meer weten over de duurzame aanpak van Van Egmond Groep?