Nieuws

Van Egmond Groep trainingen: TIA Portal en Simatic Manager

header kenniscentrum
Van Egmond Groep trainingen: TIA Portal en Simatic Manager
Voor zowel beginners als gevorderden starten we in september en oktober weer met nieuwe trainingen over PLC-technieken en HMI-systemen zoals de Siemens Simatic Manager en de TIA Portal.

Twijfel je wel eens als je tijdens een storing op zoek moet in een software programma? Wil je weten hoe je jouw programma beter kunt opbouwen of hoe je aanpassingen in een programma kunt maken? Of hoe je functieblokken kunt maken die je vaker kunt gebruiken?

In september en oktober starten we weer met nieuwe trainingen over PLC-technieken en HMI-systemen zoals de Siemens Simatic Manager en de TIA Portal. Of je nu junior of senior engineer bent, storingsmonteur of technische dienst of in de machinebouw werkzaam bent; voor elk niveau hebben we geschikte trainingen.

Al onze trainingen zijn praktisch ingericht. Natuurlijk krijg je uitleg met theorie, maar je bent vooral zelf bezig. Je krijgt van onze trainers allerlei handvatten mee die je meer inzichten geven en toepasbaar zijn in je dagelijkse werkzaamheden. De trainingen worden gegeven op onze verschillende locaties, maar kunnen ook incompany worden verzorgd. Schrijf je in voor een van onderstaande trainingen of neem contact met ons op voor een maatwerktraining.

Siemens TIA Portal S7-300/400/1500

Basis: In deze instaptraining verbreed je je algemene kennis over de TIA Portal en leer je werken met de TIA Portal omgeving. Aan de hand van theorie en praktische tips leer je onder andere de gemaakte applicatie laden en testen en hoe je kleine modificaties kunt maken.

Direct aanmelden

Datum

Locatie

6 t/m 8 september

Doetinchem

4 t/m 6 oktober

Veghel / Weert

11 t/m 13 oktober

Zaandam

18 t/m 20 oktober

Barendrecht

Gevorderd: Voor engineers die meer geavanceerde mogelijkheden van de TIA Portal willen benutten, behandelen en oefenen we in deze training uitgebreid de bruikbare programmeerbouwstenen en complexere rekenfuncties. Je leert hoe je efficiënt PLC-programma’s kunt opzetten en code kunt hergebruiken.

Direct aanmelden

Datum

Locatie

9 & 10 september

Doetinchem

7 & 8 oktober  

Veghel / Weert

14 & 15 oktober

Zaandam

21 & 22 oktober   

Barendrecht

Storing Basis: Na deze training beheers je de basis van het opsporen van problemen in de installatie middels de TIA Portal omgeving en weet je hoe je een TIA Portal PLC kunt vervangen, uitlezen en laden. Met praktijkopdrachten leer je hoe je bestaande programma’s kunt onderzoeken en testen en hoe je om moet gaan met digitale en analoge signalen.  

Direct aanmelden

Datum

Locatie

2 & 3 september

Doetinchem

28 & 29 oktober

Doetinchem

Distributed Safety: Tijdens deze training krijg je inzicht in veiligheidseisen, -normen en -klassen. Je leert hoe je veiligheidsrisico reducerende maatregelen kunt ontwerpen met Siemens TIA Portal producten en je doet praktische ervaring op via oefeningen met verschillende PL- en SIL-niveaus.

Direct aanmelden

Datum

Locatie

30 augustus t/m 1 september

Doetinchem

25 t/m 27 oktober

Doetinchem

HMI: In deze training op maat leer je alles wat je wilt weten over de TIA Portal V1x comfort-advanced panelproductfamilie en krijg je praktische oefeningen om te werken met de TIA Portal omgeving. Thema’s die in deze training worden behandeld zijn onder andere een inleiding voor de HMI en systeemoverzicht van het panel, de integratie van een project in het PLC-deel van de TIA Portal en het opzetten van communicatie. Neem voor deze training contact met ons op voor de mogelijkheden en een geschikte datum.

Meer informatie

.
.

Siemens Simatic S7-300/400 Classic

Basis: In drie dagen vergroot je je basiskennis over de SIMATIC S7 productfamilie en de Step 7 manager. Je leert de basis over het laden, documenteren, onderzoeken en testen van bestaande programma’s en kunt na deze training eenvoudige programma’s zelf opbouwen.

Direct aanmelden

Datum

Locatie

27 t/m 29 september             

Barendrecht

13 t/m 15 september              

Veghel/Weert

20 t/m 22 september             

Zaandam

Gevorderd: Voor engineers die reeds ervaring hebben met Step 7 Classic V5.x en alle mogelijkheden van de TIA Portal willen benutten, is deze training een goede kennisuitbreiding op de basistraining. In deze training leer je hoe je PLC-programma’s efficiënt kunt opzetten en hoe je maximaal gebruik kunt maken van Step 7 PLC-technieken.

Direct aanmelden

Datum

Locatie

23 & 24 september

Zaandam

16 & 17 oktober

Veghel/Weert

30 september & 1 oktober

Barendrecht

Inschrijf- en maatwerktrainingen

Zit er geen training bij die aansluit bij je wensen? Maak dan gebruik van onze maatwerktrainingen!

Onze ervaren trainers zijn zelf ook software engineers en zijn dagelijks bezig met het schrijven van softwareprogramma’s voor onze klanten, het doen van ingebruiknames of het ondersteunen van onze klanten bij storingen. Hierdoor beschikken ze over veel kennis en ervaring in verschillende disciplines om met jou aan de slag te gaan.

Meer weten over onze trainingen?