Nieuws

Ultimo: OCI-koppeling met Van Egmond Groep

Ultimo koppeling
Ultimo koppeling

De Ultimo Open Catalogue Interface (OCI) biedt uitgebreide functionaliteiten en alle benodigdheden om actuele gegevens over te nemen naar eigen softwarepakketten bij het bestellen van artikelen of het onderhouden van artikelgegevens. 

 

Ultimo: OCI-koppeling met Van Egmond Groep
Ultimo OCI-koppeling met Van Egmond Groep biedt uitgebreide functionaliteiten bij het bestellen van artikelen en onderhoud van artikelgegevens. De portal van Van Egmond Groep kan overigens ook gekoppeld worden aan meerdere ERP-pakketten.

De Portal altijd up-to-date

Door gegevens uit de webshop van Van Egmond Groep over te nemen wordt altijd gewerkt met de meest actuele gegevens die beschikbaar zijn. Denk hierbij aan de juiste prijs, eenheden, afnamestaffels, voorraadinformatie en levertijd, maar ook het juiste bestelnummer, wat er voor zorgt dat er in het opvolgende bestelproces veel minder fouten kunnen ontstaan en teleurstelling over levertijden wordt voorkomen.

Het gebruik van een externe webshop als de Portal van Van Egmond Groep biedt nog meer voordelen, zoals de weergave van productafbeeldingen en de mogelijkheid om op basis van kenmerken producten te kunnen vergelijken om een juiste opvolger of alternatief voor een product te vinden. Ook de Portal van Van Egmond Groep kan middels een Punch Out-koppeling, zoals een OCI-verbinding ook wel eens genoemd wordt, gekoppeld worden aan verschillende ERP-pakketten, maar ook aan de softwareoplossingen van Ultimo.

Ultimo

Ultimo Software Solutions BV is sinds 1988 actief in het ontwikkelen van software voor het doelmatig beheer van bedrijfsmiddelen en processen. Zij behoren tot de marktleiders in diverse marktsegmenten met de softwareproducten voor Facility, Maintenance, IT Service, Fleet en Infra Asset Management. Het is hun missie om opdrachtgevers te ondersteunen in doelmatig facilitair, technisch en IT-beheer, door middel van een gebruiksvriendelijke, zich door flexibiliteit onderscheidende, standaard softwaretool en de daaraan gerelateerde klantgerichte dienstverlening.

Een gericht resultaat voor verschillende toepassingen

De toepassing van Ultimo in diverse gangbare branches leidt tot extra efficiency, overzicht en klanttevredenheid. Branches waarin Ultimo voornamelijk wordt toegepast zijn:

  • Industrie
  • Leisure
  • Logistiek
  • Milieu & Energie
  • Onderwijs
  • Overheid
  • Zakelijke dienstverlening
  • Zorg

De oplossingen die Ultimo biedt zijn modulair van opbouw en schaalbaar. Veelal wordt de toepassing naast een aanwezig ERP-pakket ingezet. Er zijn uitgebreide mogelijkheden om gegevens te kunnen uitwisselen met een ERP-pakket, maar ook om koppelingen aan te leggen naar andere omgevingen, zoals webshops van leveranciers.

Zo bieden zij voor de module Voorraadbeheer en Inkoop een mogelijkheid aan om OCI-koppelingen aan te leggen. Hiermee is het mogelijk om vanuit Ultimo een externe webshop aan te roepen, daarin op zoek te gaan naar de juiste artikelen en de gegevens van de artikelen in een samengestelde lijst over te nemen naar Ultimo. De Portal van Van Egmond Groep ondersteunt de OCI-functionaliteit dus ook en kan daarmee ook aan Ultimo worden gekoppeld.

Bestellen vanuit Ultimo

Ultimo biedt ook mogelijkheden om het bestelproces (deels) te automatiseren. De mogelijkheden hiervoor zijn echter afhankelijk van de wijze waarop de Ultimo-software bij de gebruiker wordt ingezet en hoe de bestelprocessen binnen de organisatie verlopen. Wanneer er de wens is om ook dit te automatiseren dan zal Van Egmond Groep samen met Ultimo kijken in hoeverre dit kan worden ingevuld.

Meer informatie

  • Meer informatie over Ultimo vindt u op www.ultimo.com.
  • Voor meer informatie over eCommerce-koppelingen met Van Egmond Groep kunt u contact opnemen met Patrick Tijssen via 0314-375330 of p.tijssen@vanegmond.nl.