Nieuws

TQ-lijn compacte, deelbare stroomtransformatoren van ELEQ: voor betrouwbaar, nauwkeurig en veilig meten van elektrische energie

TQ ELEQ
TQ ELEQ
TQ-lijn compacte, deelbare stroomtransformatoren van ELEQ
TQ-lijn compacte, deelbare stroomtransformatoren van ELEQ: voor betrouwbaar, nauwkeurig en veilig meten van elektrische energie. Verkrijgbaar bij Van Egmond Groep.

logo ELEQ

Energiemanagement begint in de basis met correct meten van stroom en spanning. ELEQ biedt hiervoor de oplossing: de Energie Management Lijn.

Een productlijn die valt onder de Energie Management Lijn is de TQ-lijn, een serie compacte deelbare stroomtransformatoren waarmee nauwkeurige stroommetingen snel kunnen worden uitgevoerd. Door de deelbaarheid van de TQ is de serie ook ideaal voor toepassing in bestaande installaties. Verder zijn de producten eenvoudig te installeren door de kleur gecodeerde aansluitingen van de stroomsensor. Voor bevestiging worden twee tie-wraps meegeleverd die eenvoudig gemonteerd kunnen worden rond de primaire geleider. De TQ-serie is ideaal in combinatie met digitale meetsystemen en is geschikt voor een geïsoleerde geleider. De transformatoren voldoen aan de eisen van IEC61869-2, waardoor nauwkeurigheid gegarandeerd is. Alle TQ’s kunnen het genoemde vermogen en klasse leveren aan het einde van de kabel.

Instructiefilm TQ deelbare stroomtransformator

TQ30: Deelbare Stroomtransformator geschikt voor laagspanningssystemen

De TQ30 is de meest compacte, deelbare stroomtransformator van de TQ-lijn en is ideaal voor indicatieve metingen. Deze compacte stroomtransformator is geschikt voor geïsoleerde kabels met een diameter tot 18 mm en is leverbaar voor een primaire stroom variërend van 60 tot en met 250 Ampère en een secundaire stroom van 1 Ampère. De TQ30 heeft een vermogen van 0,2VA en klasse 1 of 3 (afhankelijk van de overzetverhouding).

TQ40: Deelbare Stroomtransformator geschikt voor laagspanningssystemen

De TQ40-B en TQ40-C zijn met een nauwkeurigheidsklasse 1 perfect om accurate kWh metingen mee uit te voeren. De T40-B is geschikt voor geïsoleerde kabels met een diameter tot 18 mm, is leverbaar voor een primaire stroom variërend van 100 tot en met 250 Ampère en een secundaire stroom van 1 of 5 Ampère en heeft een vermogen van 0,2 of 1VA en klasse 0,5 of 1 (afhankelijk van de overzetverhouding).

De TQ40-C is geschikt voor geïsoleerde kabels met een diameter tot 28 mm, is leverbaar voor een primaire stroom variërend van 200 tot en met 500 Ampère en een secundaire stroom van 1 of 5 Ampère en heeft een vermogen van 0,2 of 1VA en klasse 0,5 of 1 (afhankelijk van de overzetverhouding).

TQ30
TQ30
TQ40
TQ40

TQ50: Deelbare Stroomtransformator geschikt voor laagspanning systemen

De zeer compacte TQ50 is speciaal ontworpen voor aansluiting op digitale meetsystemen. Daarnaast is de 5VA lijn ook geschikt voor analoge meetsystemen. De nauwkeurigheid van de unit levert bijzonder accurate stroommetingen op. Om de TQ50 ook toe te kunnen passen in krappe ruimtes is het mogelijk om de volledige bovenkant los te koppelen.

De TQ50-E is geschikt voor geïsoleerde kabels met een diameter tot 42 mm en daardoor ideaal voor Power Quality metingen. De TQ50-L is geschikt voor 2 kabels met een diameter tot 42 mm. De TQ50 producten zijn leverbaar voor een primaire stroom variërend van 250 tot en met 1000 Ampère en een secundaire stroom van 1 of 5 Ampère en hebben een vermogen van 0,5 of 5VA en klasse 0,5, 1 of 3 (afhankelijk van de overzetverhouding).

TQ50-E
TQ50-E
TQ50-L
TQ50-L

TQ120: deelbare stroomtransformator geschikt voor laag- en middenspanningssystemen

De TQ120 is een heel compacte deelbare stroomtransformator die geschikt is voor laagspanningssystemen. De unit is eenvoudig te installeren en het bovenste gedeelte kan volledig worden losgekoppeld. Hierdoor is de TQ120 ook zeer geschikt voor geïsoleerde prefab middenspanningskabels met conus connector. Door de compactheid van de transformator kunnen er meerdere naast elkaar worden gemonteerd bij een faseafstand van 120 mm of meer. De unit kan worden toegepast in zowel nieuwe als bestaande systemen en levert bijzonder nauwkeurige stroommetingen op. Daarnaast is de TQ120 ook geschikt voor beveiligingstoepassingen.

TQ120
TQ120

Voordelen ELEQ TQ-lijn:

 • Nederlands, lokaal geproduceerd product en daarmee milieuvriendelijker
 • Nederlandstalige, technische ondersteuning vanuit ELEQ
 • Compact en deelbaar
 • Ideaal voor toepassing in bestaande (energie management) installaties zonder dat afschakeling nodig is
 • Kleur gecodeerde aansluitingen vereenvoudigen de montage
 • Ideaal in combinatie met digitale meetsystemen
 • Getest en voldoet aan de eisen van IEC61869-2, waardoor nauwkeurigheid gegarandeerd is
 • Correcte sluiting van de stroomtrafo wordt gewaarborgd door een duidelijk hoorbare “click”
 • TQ50 bovenkant kan volledig worden losgekoppeld voor gemakkelijke montage
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • ELEQ biedt een breed pakket met de Energie Management Lijn voor het meten van stroom en spanning

Wil je meer weten over de TQ-lijn van ELEQ of heb je vragen?
Dan kan je terecht bij Van Egmond Groep!