Nieuws

TeSys Giga vervangt TeSys F-serie contactoren van Schneider Electric

Schneider Electric Tesys Giga
TeSys Giga vervangt TeSys F-serie contactoren
Al meer dan vier decennia hebben de TeSys F-serie magneetschakelaars een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Schneider ElectricAl meer dan vier decennia hebben de TeSys F-serie magneetschakelaars een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en kwaliteit. De TeSys F-serie zette de industriële standaard voor hoogvermogen magneetschakelaars en was de eerste keuze van veel machinebouwers en industriële eindgebruikers.

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst heeft TeSys F zijn missie voltooid en zal deze eind 2023 definitief worden vervangen door de vorig jaar gelanceerde TeSys Giga-serie. De nieuwe TeSys Giga-serie biedt naast magneetschakelaars ook elektronische overbelastingsrelais voor een volledige beveiliging van de motor. Daarnaast maakt een set accessoires, waaronder verbeterde hulpcontacten en montage hulpmiddelen het aanbod compleet. Mocht je nog TeSys F magneetschakelaars willen bestellen als 'last buy', doe dit dan zo snel mogelijk zodat de levering nog voor eind december kan plaatsvinden.

Deze uitfasering en vervanging heeft betrekking op TeSys F magneetschakelaars in de kalibers van 115A tot en met 800A AC3, 200A tot en met 1000A AC1, met uitzondering van TeSys F magneetschakelaars met het kaliber van 780A AC3/1600 A AC1. TeSys F magneetschakelaars in de kalibers van 1000A AC3 en 1250A tot 2600A AC1 worden niet vervangen en zullen in het portfolio beschikbaar blijven.

Tesys Giga Schneider Electric

De nieuwe generatie intelligente motorstarters

De nieuwe TeSys Giga-serie vervangt de TeSys F-productreeks en biedt hogere prestaties met de nieuwste innovaties op het gebied van slimme technologie. TeSys Giga contactoren beschikken over een reeks unieke functies die zijn ontworpen om de bedrijfstijd van de machine te maximaliseren: een modulair ontwerp, compact formaat, breedband spoelen met een veel lager verbruik, een zelfdiagnosefunctie en sterk gereduceerd aantal referenties.

Geavanceerde besturing

De elektronische besturingsmodule biedt breedband AV/DC-spoelspanning, van 24V tot 500V, waardoor zowel bestaande industriële processen als nieuwe projecten snel kunnen worden aangepast. Het lage stroomverbruik van de spoelen kan leiden tot aanzienlijke besparingen op het energieverbruik. De geavanceerde Giga contactoren kunnen direct door een PLC-besturing aangestuurd worden, waardoor het gebruik van interfacerelais niet meer nodig is. Door de elektronische spoel wordt ook het warmteverlies door de spoel minimaal.

Modulair ontwerp en compact formaat

De unieke opbouw van TeSys Giga magneetschakelaars maakt eenvoudige vervanging door middel van reserveonderdelen in enkele minuten mogelijk. De compacte voetafdruk met 40% kleiner formaat zorgt voor een optimale installatieruimte in de kast en beidt eenvoudige toegang tot de voedingsaansluitingen voor het aansluiten van kabels en voedingskammen. De spoel is toegankelijk vanaf de voorzijde en kan indien nodig zeer snel worden vervangen.

Zelfdiagnosefunctie voor voorspellend onderhoud

Zelfdiagnose is een nieuwe functie in de nieuwste generatie hoogvermogen magneetschakelaars, dankzij een diagnostische visuele LED-indicator aan de voorzijde. Realiseer voorspellend onderhoud met unieke interne calculatie voor een betere diagnose en detectie van: contactslijtage onder-/overspanning, interne fout en open en dicht status van de contactor. Hierdoor wordt onderhoud planbaar. De schakelmodules van de hoofdpolen kunnen snel en eenvoudig worden vervangen dankzij hun Plug & Play-ontwerp. Deze functie maximaliseert de uptime en verbetert de betrouwbaarheid en onderhoudsplanning.

TeSys F vervangen door TeSys Giga

Schneider Electric heeft verschillende tools beschikbaar om partners en klanten te ondersteunen bij het vervangen van TeSys F magneetschakelaars door de huidige TeSys Giga-serie. Maak gebruik van één van onderstaande handige tools of neem contact op met je accountmanager.

Benieuwd naar de serie TeSys Giga van Schneider Electric?