Blog
Tekort aan I/O-kaarten
Tekort aan I/O-kaarten: welke oplossingen zijn er?
Momenteel is er een wereldwijd tekort aan I/O-modules. De oorzaak daarvan ligt bij de enorme tekorten aan chips en grondstoffen. We geven je graag advies over de mogelijkheden van alternatieven.

I/O-modules zijn onmisbaar in jouw toepassingen. Ze zorgen ervoor dat signalen worden uitgewisseld en maken het vervolgens mogelijk om een proces aan te sturen. Zonder dit gedeelte kan jouw toepassing niet (naar behoren) functioneren en kan het proces niet gestart worden.

Wat is het probleem rondom de I/O-kaarten?

Momenteel is er een wereldwijd tekort aan I/O-modules. De oorzaak daarvan ligt bij de enorme tekorten aan chips en grondstoffen. Deze zijn op het moment schaars door de verstoringen in de toeleveringsketen van het afgelopen jaar.

De tekorten aan chips, grondstoffen en dus I/O-kaarten zorgen ervoor dat toepassingen niet compleet kunnen worden gemaakt en dat jij jouw besturingen niet kunt afbouwen. Een probleem waar je natuurlijk niet op zit te wachten, maar wat momenteel helaas wel een denkbare situatie is.

Er zijn op dit moment twee dingen die je kunt doen: wachten tot de modules weer leverbaar zijn, wat maanden kan duren, of contact opnemen met jouw contactpersoon bij Van Egmond Groep. Wij helpen jou verder in jouw proces.

Peter KösterHet advies van Van Egmond Groep

Peter Köster van onze Technisch Adviesdesk helpt jou graag verder bij dit soort vraagstukken. Hij vertelt jou meer over het advies vanuit Van Egmond Groep.

"Wij vinden het belangrijk dat jij met jouw werkzaamheden en niet stil komt te liggen met de ontwikkelingen van jouw processen. Om jou in dit geval verder te helpen, gaan wij op zoek naar de best passende oplossing en alternatief voor jou.

Om tot de beste oplossing te komen voor jouw toepassing, kijken we gericht naar welke toevoeging de I/O-module op de specifieke plek in het proces heeft. Zo kunnen wij bepalen aan welke eisen en kenmerken een vervangend product moet voldoen en welke taken die heeft. Op basis daarvan gaan we met onze kennis en ervaring zoeken naar een oplossing.

Deze oplossing kan een ander product van dezelfde leverancier zijn, maar het kan ook zijn dat een alternatief product, dat verder van de bekende oplossing staat, de perfecte oplossing is. Zo hebben we bijvoorbeeld een klant geholpen met een dedicated temperatuurregelunit voorzien van een Profinet-aansluiting, in plaats van een I/O-eiland waarvan de levertijden te lang waren.

Dit soort oplossingen zijn altijd maatwerk en zijn afhankelijk van welke taak het onderdeel uit moet gaan voeren en de overige wensen die er zijn, zoals prijs en levertijd."

Kunnen wij jou verder helpen in jouw proces?