Nieuws

SIRIUS 3SK veiligheidsrelais van Siemens maken veiligheid eenvoudig

SIRIUS 3SK Siemens
SIRIUS 3SK veiligheidsrelais van Siemens
Heb je eenvoudige systemen die veilig moeten blijven tot en met SIL 3- of PL e-veiligheidsniveau? Zoek dan niet verder dan de SIRIUS 3SK1-serie van veiligheidsrelais van Siemens.

SiemensHardwarematige oplossing met SIRIUS 3SK1

Heb je eenvoudige systemen die veilig moeten blijven tot en met SIL 3- of PL e-veiligheidsniveau? Zoek dan niet verder dan de SIRIUS 3SK1-serie van veiligheidsrelais van Siemens. Ontworpen voor flexibiliteit en eenvoudige integratie, is het platform gericht op eenvoudige veiligheidsfuncties, zoals noodstops, tweehandenbediening, lichtschermen tot bewaking van beschermingsdeuren, -hekken en - luiken.

De serie is opgebouwd als overzichtelijk modulair systeem, zodat gebruikers snel, eenvoudig en kosten effectief een goede veilige configuratie kunnen samenstellen.

De 3SK1-lijn is gebaseerd op twee basisveiligheidsrelais: 'Standaard' en 'Advanced' welke leverbaar zijn met veilige relais- of veilige transistor-uitgangen. Elke standaard basiseenheid is geschikt voor één veiligheidsfunctie, hetzij door de invoer van een (één- of tweekanaal) sensor op de ingang te accepteren, hetzij door de uitgang uit te voeren naar een actuator. De Advanced basiseenheid biedt meer opties, waardoor gebruikers aanvullende parameters kunnen configureren die passen bij hun toepassing.  Onder andere NC/NO schakelaars, cascade toepassing en tijdfunctie.

Siemens - SIRIUS 3SK

Uitbreidingsmodules

Het beschikt ook over voedingsmodules, motorstarters tot en met 3kW (3RM1) en extra in- en uitgangsmodule mogelijkheden. Voor grotere systemen to retrofits, begin je met slechts één Advanced Basic Unit en voeg je vervolgens uitbreidingsmodules voor in- en uitgangen op maat toe. De uitbreidingsmodules hoeven niet eens bedraad te zijn, dankzij een innovatieve verbindingsadapter die stroom van de Advance Basic Unit doorgeeft aan de uitbreiding, om hem in een handomdraai aan te sluiten.

Softwarematige oplossing met Sirius 3SK2 in TIA Portal of standalone

Het SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais biedt meerdere veiligheidsfuncties in één compact product. Met de gebruiksvriendelijke 'drag & drop'-parametreersoftware kan je veiligheidsfuncties eenvoudig ontwerpen en optioneel jouw ontwerp simuleren, testen of de applicatie diagnosticeren.

SIRIUS Safety ES (V17) parametreersoftware voor 3SK2
SIRIUS SIM simulatie software voor 3SK2

Het 22,5 mm SIRIUS 3SK2 is het smalste software-parametreerbare veiligheidsrelais op de markt. Het heeft een 10-tal veilige ingangen, een 2-tal veilige- en 1 signaaluitgangen. Dit volstaat om met één module direct 3 tot 4 veiligheidsfuncties te realiseren. Met de 45 mm brede 3SK2 uitvoering, die 20 veilige ingangen, 4 veilige- en 2 signaaluitgangen heeft, kan je zelfs 6 tot 8 veiligheidsfuncties realiseren. Deze uitvoering heeft een diagnosedisplay. De uitgangen van de 3SK2 kunnen onafhankelijk van elkaar worden toegewezen en aangestuurd.

Toepassingen

Typsiche toepassingen voor SIRIUS 3SK2 zijn meerdere noodstopdrukknoppen, veiligheidsdeuren en -hekken met of zonder vergrendelingfunctie of transportbandtoevoer met lichtscherm. Extra veiligheidstoepassingen kunnen al naar gelang jouw wensen gemakkelijk worden gerealiseerd.

Goed combineerbaar

Net als het SIRIUS 3SK1 veiligheidsrelais is de SIRIUS 3SK2 eenvoudig te combineren via verbindingsadapters met 3SK1 uitgang uitbreidingsmodules en SIRIUS 3RM1 motorstarters- zelfs zonder extra bedrading.

De SIRIUS 3SK veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machineautomatiseringstechniek. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en beïnvloedt de installatiebeschikbaarheid positief. Flexibiliteit is gegarandeerd dankzij het modulair op te bouwen systeem of de gebruiksvriendelijke software-interface van de 3SK veiligheidsrelais.

Meer weten over SIRIUS 3SK?