Nieuws

Siemens Unified Basic Panels: een nieuwe standaard in visualisatie

Siemens Unified Basic Panel
Siemens Unified Basic Panels een nieuwe standaard in visualisatie
Je wil niet nieuwsgierig zijn, maar in een productieproces is het wel van belang om te weten wat er in een machine, een productielijn of een complete installatie gebeurt.

SiemensJe wil niet nieuwsgierig zijn, maar in een productieproces is het wel van belang om te weten wat er in een machine, een productielijn of een complete installatie gebeurt. De eisen aan informatie van de installatie zijn immers zeer divers en reiken van toegang tot productiegegevens tot het beperken van stilstand. Maar hoe krijg je hier een goed overzicht van: een optimale aansturing van de installatie door de operator, waarbij ook nog eens snel kan worden ingegrepen, op elk moment toegang tot productiegegevens en de evaluatie daarvan, een betrouwbare registratie van bedieningshandelingen en ook kortere stilstand tijden?

Transparantie in de installatie creëren

Een hoge mate van standaardisering is dan een goed uitgangspunt. Belangrijke componenten van een installatie moeten dus op elkaar afgestemd zijn en het moet tegelijkertijd mogelijk zijn om nieuwe installatiedelen integreren. Bij taken zoals de besturing door de operator staat de HMI-functionaliteit op de voorgrond. Uniforme apparatuur voor de hele installatie en een uniforme opzet van engineering en afbeeldingen maken een snel overzicht en een snelle reactie van de operator vele malen gemakkelijker.

Net zo belangrijk is de toegang tot alle relevante productiegegevens die de bediening en efficiëntie van een installatie kunnen verbeteren. De analyse en optimale visualisatie van deze gegevens - door bijvoorbeeld een HMI-panel - helpt transparantie in de installatie te creëren, het potentieel voor optimalisatie te herkennen en zo de juiste beslissing voor een aanpassing van het productieproces te nemen. Het is absoluut realistisch om al deze eisen in een breed toepassingsgebied te realiseren.

Nieuwe serie HMI-apparaten

Siemens brengt hiervoor juist met de HMI Unified Basic Panels een nieuwe serie HMI-apparaten op de markt die aan deze eisen voldoet. De panels beschikken over Multitouch-technologie en zijn geoptimaliseerd voor industriële omgevingen. Alle modellen, die in vier displaygroottes van 4" tot 12" inch verkrijgbaar zijn, bieden dezelfde performance, hetzelfde aantal hardware-interfaces en dezelfde functionaliteit. De operator zal blij zijn met de briljante weergave en de zeer goede leesbaarheid van het display.  De statistische en dynamische SVG-grafieken maken een aanzienlijk betere visualisatie van relevante gegevens mogelijk. En dat altijd en overal dankzij dankzij een flexibele remote-toegang tot productiegegevens. 

Een ander voordeel is het feit dat de bijbehorende software WinCC Unified een onderdeel van de TIA Portal is. Op deze manier is de overdracht van gegevens en communicatie al bij de projecting en ook met andere besturingen en HMI-apparaten van Siemens gewaarborgd. Daarbij is er nog altijd spare van Basic Panels, die speciaal voor een prijsgevoelige markt zijn ontwikkeld en daarvoor heel veel te bieden hebben. 

In hoge mate compatibel

Wie de voordelen van de nieuwe generatie wil benutten en wil overstappen van de huidige Basic Panels naar de Unified Panels, hoeft zijn schakelkast niet meteen om te gooien. De apparaten zijn namelijk in hoge mate compatibel. En wie meer performance nodig heeft, stapt over naar de Unified Comfort Panels en blijft wat betreft weergave en informatieoverdracht eveneens compatibel. 

Siemens Unified Basic Panel

Meer weten over de Unified Basic Panels?