Nieuws

Siemens TIA Portal V18 maakt efficiëntere en flexibelere engineering mogelijk 

Siemens
Siemens TIA Portal V18 maakt efficiëntere en flexibelere engineer
Met TIA Portal V18 kunnen engineers nog efficiënter werken waardoor tijd bespaard wordt. De nieuwe controllers bevatten een tweede core, waarmee communicatietaken afgehandeld worden.

SiemensMeer functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid

Met TIA Portal V18 kunnen engineers nog efficiënter werken waardoor tijd bespaard wordt. Dit is belangrijk om concurrerend te blijven. Ook het tekort aan geschoold personeel vraagt om efficiëntere werkwijzen. Zo kun je de TIA Portal ontwikkelde code hergebruiken, gezamenlijk aan projecten werken en werkprocessen automatiseren. Deze ontwikkelingen zijn zowel voor de controllers als voor de visualisatie.

High lights 

  • Hogere engineering-efficiëntie;
  • Verbeterde prestaties voor de SIMATIC S7-1500 CPU;
  • Maximale beschikbaarheid via R1-redundantie.

Meer performance

De prestaties van de vernieuwde S7-1500 CPU's zijn aanzienlijk verbeterd. De controllers zijn sneller geworden en hebben meer geheugen. De nieuwe controllers bevatten daarnaast een tweede core, waarmee communicatietaken afgehandeld worden. Hierdoor is communicatie met meer deelnemers mogelijk en de snelheid gaat omhoog, zonder dat het invloed heeft op het gebruikersprogramma.

Hogere mate van redundantie

De redundante S7-1500H systemen ondersteunen nu ook R-1 redundantie. Dit zorgt voor een maximale beschikbaarheid van applicaties. Samen met nieuwe ET200SP interfacemodules wordt redundantie op het hoogste niveau behaald. In het ET200SP rack kunnen ook Profisafe modules toegepast worden.

WinCC Unified

WinCC Unified is het nieuwe visualisatie platform binnen het TIA Portal V18 verder uitgebreid in functionaliteit. WinCC Unified maakt de integratie met andere systemen nog eenvoudiger, terwijl het ook meer mogelijkheden biedt voor de engineer. Denk hierbij aan connectiviteit naar IT-systemen en of het toevoegen van custom-made functionaliteiten via JavaScript.

Meer weten over de TIA V18 van Siemens?