Nieuws

Siemens Siwarex WP351: ultracompacte weegelektronica voor maximale nauwkeurigheid

Siemens Siwarex WP351
Siemens Siwarex WP351
Siemens Siwarex WP351: ultracompacte weegelektronica
Siemens heeft een nieuwe oplossing voor intelligente weegautomatisering geintroduceerd. De nieuwe Siwarex WP351 is één van de kleinste weegmodules op de markt en kan naadloos worden geïntegreerd in SIMATIC en niet-SIMATIC automatiseringssystemen.

Siemens logoSiemens heeft een nieuwe oplossing voor intelligente weegautomatisering geïntroduceerd. De nieuwe Siwarex WP351 is één van de kleinste weegmodules op de markt, met een breedte van 20 millimeter en een hoogte van 65 millimeter. De compacte nieuwe weegelektronica zorgt voor een maximale nauwkeurigheid.

De nieuwe Siwarex WP351 is de opvolger van Siwarex FTA. De weegmodule is een slim alternatief voor traditionele weegterminals en kan als integraal onderdeel van SIMATIC ET200SP naadloos worden geïntegreerd in SIMATIC en niet-SIMATIC automatiseringssystemen. De intelligente firmware biedt gebruikers de mogelijkheid om weegprocessen rechtstreeks vanaf de module te regelen, waardoor de belasting op de aangesloten PLC wordt verminderd.

Uiterst nauwkeurig en herhaalbaar

De Siwarex WP351 garandeert de hoogste nauwkeurigheid en herhaalbaarheid met een bemonsteringssnelheid van 1000 Hz en een verwerkingstijd van het apparaat in combinatie met een responstijd van minder dan één milliseconde voor digitale uitvoer. Dit is vooral bij het controleren van weegschalen en geavanceerde vulmachines een groot voordeel, omdat zelfs binnen zeer korte weegtijden de doseerinrichtingen optimaal worden bestuurd.

.
.

Via de op Ethernet aangesloten webserver kunnen gebruikers het apparaat snel in gebruik nemen en onderhouden. Ook in geval van een defecte of onderbroken PLC hebben ze toegang tot de weegschaal. Naadloze connectiviteit in combinatie met transparantie van de apparaatstatus en onbeperkte toegang tot alle weegschaalgegevens maken snel onderhoud mogelijk, waardoor uitvaltijden tot een minimum zijn beperkt.

De Siwarex WP351 is compatibel met vrijwel alle analoge rekstrookkrachtopnemers en is een veelzijdige oplossing voor veeleisende weegtoepassingen, zoals mengen, vullen, inpakken, controleren of totaliseren. Dankzij alle beschikbare certificaten is de weegmodule ook geschikt voor geijkte toepassingen volgens OIML R-51, R-61, R-76 of R-107.


Jouw voordelen

  • Hoge bemonsteringssnelheid van 1000 Hz en verwerkingstijd zorgen voor een hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid
  • Naadloze, gebruiksvriendelijke integratie in Simatic-automatiseringssystemen
  • Breed scala van toepassingen in farmaceutische industrie, drank- en voedselindustrie en in chemische- en staalindustrie

 

Download hier de Engelstalige brochure voor Siemens Siwarex WP351.

Wil je meer weten over de Siemens Siwarex WP351 weegmodules?