Nieuws

Siemens SIRIUS ACT-componenten nu direct te koppelen via Profinet

Siemens SIRIUS ACT
Siemens SIRIUS ACT
Siemens SIRIUS ACT-componenten nu direct te koppelen via Profinet
Siemens heeft een nieuwe communicatieoplossing gelanceerd voor SIRIUS ACT-drukknoppen en signaalelementen. De flexibele oplossing combineert SIRIUS ACT met Profinet. Daarnaast is SIRIUS ACT ook te koppelen via AS-interface en IO-Link-communicatie.

Siemens-logoSiemens heeft een nieuwe communicatieoplossing gelanceerd voor het portfolio SIRIUS ACT-drukknoppen en signaalelementen. De flexibele nieuwe oplossing combineert SIRIUS ACT met Profinet, waardoor de drukknoppen en signaalelementen direct verbonden kunnen worden met het besturingssysteem, zelfs met fail safe-functie.

SIRIUS ACT-portfolio

Krachtige machines en installaties moeten beschikken over krachtige drukknoppen en signaleringsapparatuur. Siemens SIRIUS ACT biedt unieke stijlvol ontworpen drukknoppen en signaalelementen die de perfecte weergave zijn van stijl, intelligentie en extreme robuustheid (IP69K). De drukknoppen en signaalelementen zijn vervaardigd van metaal en hoogwaardige kunststoffen. Ze zijn onder extreme omstandigheden getest om de betrouwbaarheid te garanderen voor de meest kritische applicaties.

Communicatie met Profinet

Door het combineren van de Siemens SIRIUS ACT-componenten met Profinet wordt de gebruiker in staat gesteld om snel een veiligheidsoplossing te implementeren, waarmee de flexibiliteit van de componenten toeneemt. Dit is mogelijk omdat deze nieuwe communicatieoplossing de bedradingsfouten, -tijd en -ruimte reduceert.

De Profinet-communicatie met het besturingssysteem vindt plaats via een interface-module. Op deze interface-module kunnen eenvoudig veiligheidsfuncties, zoals een noodstop, worden geplaatst.

.
.

Makkelijk in gebruik

SIRIUS ACT-componenten zijn ontworpen voor eenvoudige montage op een operatorpaneel en zijn daardoor snel in gebruik te nemen. De componenten kunnen bijvoorbeeld direct gekoppeld worden aan een Touch Panel (HMI – Human Machine Interface) en vervolgens geconfigureerd en geparametriseerd worden in de TIA (Totally Integrated Automation) Portal. Functioneel testen en in bedrijf stellen kan ook onafhankelijk van het besturingssysteem. Iedere module is namelijk voorzien van een LED voor statusdiagnose. Naast de Profinet-oplossing biedt Siemens ook de mogelijkheid om de SIRIUS ACT-componenten te koppelen via AS-interface en IO-Link-communicatie. Uiteraard kun je ook nog steeds kiezen voor de klassieke schroef- en veerklemverbinding.

De SIRIUS ACT-componenten van Siemens zijn
nu te bestellen via de Van Egmond Groep Portal!