Nieuws

Siemens SINAMICS G115D: het nieuwe decentrale aandrijfsysteem, speciaal ontworpen voor transportband applicaties

Siemens Sinamics G115D
Siemens Sinamics G115D
Siemens SINAMICS G115D: het nieuwe decentrale aandrijfsysteem
Siemens SINAMICS G115D: het nieuwe decentrale aandrijfsysteem, speciaal ontworpen voor transportband applicaties. Pak de huidige en toekomstige uitdagingen met betrekking tot horizontale conveyor applicaties aan met het G115D aandrijfsysteem.

Logo SiemensMet de nieuwe SINAMICS G115D  presenteert Siemens een krachtig aandrijfsysteem dat specifiek is ontworpen om de huidige en toekomstige uitdagingen met betrekking tot horizontale conveyor applicaties aan te pakken. Typische toepassingen zijn onder meer intralogistiek en luchthavens. Deze markten worden geconfronteerd met uitdagingen zoals het volume van de vraag en pakketzendingen, en omgevingen waar ruimte schaars is. Dit betekent dat een hoger volume in een kortere tijd moet worden afgehandeld. SINAMICS G115D is het optimale product om aan al deze vereisten te voldoen, omdat het betrouwbaar werkt onder zware omstandigheden en weinig ruimte inneemt. Het combineert een motor, frequentieregelaar en tandwielkast in één enkele eenheid. Door deze alles-in-één oplossing kan deze eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande automatiseringsomgevingen.

Slim ontwerp

Het SINAMICS G115D aandrijfsysteem kenmerkt zich door een robuust ontwerp met een hoge IP-beschermingsklasse (tot IP66) en is daardoor ook geschikt voor gebruik in zwaar industriële omgevingen. Dankzij zijn compacte afmetingen kan de SINAMICS G115D zelfs in kleine ruimtes eenvoudig worden geïnstalleerd. Het aandrijfsysteem wordt aangeboden in twee versies: Motor-mounted en Wall-mounted.

Motor-mounted

De complete unit, bestaande uit een motorreductor en een frequentieregelaar, is vooraf in bedrijf gesteld.

Wall-mounted

De frequentieregelaar is vooraf in bedrijf gesteld voor de geselecteerde motor.

.
.
.
.

Temperatuurbereik en vermogen

Het aandrijfsysteem kan worden geplaatst in een breed temperatuurbereik van -30 tot 55 graden Celsius. Het SINAMICS G115D aandrijfsysteem is geschikt voor toepassingen in intralogistiek en luchthavens, maar ook in de Food & Beverage en auto-industrie en is verkrijgbaar in het vermogen  van 0,37 tot 7,5 kilowatt als Wall-mounted variant en 0,37 tot 4 kilowatt voor de Motor-mounted variant.

Snelle en eenvoudige ingebruikname

Het aandrijfsysteem kan snel en eenvoudig in gebruik worden genomen door de uitgebreide integratie in het TIA-portal (Totally Integrated Automation) in combinatie met de Startdrive-inbedrijfstellingssoftware, of de SINAMICS G120 Smart Access Module (SAM) webserver-tool voor installatie en diagnose. Om voorbereid te zijn op de digitale transformatie en om cloud-gebaseerde analyses mogelijk te maken, is SINAMICS G115D geïntegreerd in het volledige MindConnect-portfolio en compatibel met Mindsphere-applicaties zoals Analyze MyDrives.

Safety Integrated

Dankzij Profisafe heeft de SINAMICS G115D Safety Integrated in de vorm van STO (Safe Torque Off) SIL2, dat het certificeringsproces standaardiseert en vergemakkelijkt.

Eenvoudige installatie en uitgebreide service

Voor flexibiliteit in installatie, service en onderhoud is de oplossing voorzien van een plug-in connector en flexibele aansluitmogelijkheden. Het apparaat is bijzonder geschikt voor interactie met SIMATIC controllers zoals de SIMATIC S7-1200 of SIMATIC ET200 voor motion control. Siemens biedt Service Protect voor de SINAMICS G115D. Als onderdeel van dit servicepakket kan een extra verlenging van één of twee jaar worden aangeschaft voor dekking bij storingen. Het pakket biedt een dekking onder normale garantievoorwaarden voor de verlengde periode.

Voordelen SINAMICS G115D

  • SINAMICS G115D bestaat uit motor, frequentieregelaar en tandwielkast en is beschikbaar als één complete oplossing direct op de motor of tegen de wand gemonteerd
  • Uitgebreide TIA-portal en Startdrive-integratie vereenvoudigt de inbedrijfstelling
  • Compatibiliteit met MindConnect-portfolio maakt analyse in de cloud mogelijk

 

Meer informatie over het nieuwe aandrijfsysteem van Siemens is te vinden in deze Engelstalige brochure.

Meer weten over SINAMICS G115D van Siemens?