Nieuws

Siemens presenteert multifunctioneel monitoringsrelais SIRIUS 3UG546 voor gelijkstroom (DC) toepassingen

Siemens 3UG546 sirius
Siemens presenteert multifunctioneel monitoringsrelais
Siemens heeft haar portfolio bewakingsrelais uitgebreid met het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) relais. Het nieuwe product is het meest compacte in zijn soort voor toepassingen met gelijkstroom (DC).
  • Siemens LogoCompact component met gecombineerde functionaliteit voor meeting, monitoring en data-overdracht
  • Gescheiden registratie voor energieverbruik en teruggewonnen energie
  • Inbedrijfstelling, meetwaarden en statusinformatie via Profinet

Siemens heeft haar portfolio bewakingsrelais uitgebreid met het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) relais. Het nieuwe product is het meest compacte in zijn soort voor toepassingen met gelijkstroom (DC), waardoor een eenvoudige en nauwkeurige vermogensmeting mogelijk is.

SIRIUS 3UG546 is het eerste en enige DC-bewakingsrelais dat stroom- en spanningsmeting, vermogensmonitoring, communicatie en diverse andere functies combineert in één enkel compact product. Tot nu toe waren voor elk van deze functies afzonderlijke componenten nodig. De innovatieve aanpak bespaart ruimte en kosten.

Het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) monitoringsrelais leent zich bij uitstek voor het monitoren van industriële toepassingen, en dan vooral voor op batterijen gebaseerde toepassingen. Bij zowel enkelkanaal als dubbel-kanaals bewaken deze relais de gelijkstroom (DC-belasting), het spanningsniveau en het werkelijke vermogen. De relais geven een waarschuwing als één van deze waarden boven of onder de ingestelde grenswaarde komt. Het monitoringsrelais heeft een spanningsmeetbereik van 0 tot 800V. Er zijn twee stroomvarianten beschikbaar: een 22,5 mm brede versie voor 2x8A of 1x16A en een 45 mm brede versie tot 63A.

Siemens 3UG546 sirius

Het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) monitoringsrelais wordt geleverd met afzonderlijke tellers voor energieverbruik en energie-teruglevering. De bedrijfsurentellers en schakelcyclustellers maken preventief onderhoud mogelijk. De schakelcyclusteller wordt bij elke gedetecteerde uitschakeling van de te bewaken belasting met één verhoogd en de bedrijfsurenteller geeft de tijdsperiode aan waarin een meetbare stroom aanwezig is. Het aantal schakelcycli en bedrijfsuren dient als indicatie of onderhoud danwel vervanging van schakelelementen, machineonderdelen en installatiedelen nodig is.

De componenten kunnen in de TIA Portal worden geïntegreerd en alle relevante parameters kunnen via Profinet worden geparametriseerd. Meetwaarden, tellerwaarden en diagnoseberichten worden via Profinet naar een controller verstuurd. Het relais heeft een signaaluitgang om een snelle reactie op in de installatie gedetecteerde fouten mogelijk te maken. Deze schakelt uit zodra een gedefineerde grenswaarde wordt over- of onderschreden. Bovendien kunnen alle teller- en meetwaarden worden voorzien van een waarschuwingslimiet die via Profinet een waarschuwing genereert wanneer een grensoverschrijding optreedt. De bediening inclusief foutreactie is ook mogelijk zonder gebruik te maken van Profinet.

Het SIRIUS 3UG546 gelijkstroom (DC) monitoringsrelais is gebruiksvriendelijk in bedrijf te stellen en maakt op een eenvoudige wijze dataverwerking mogelijk. Het monitoringsrelais is geschikt voor gebruik in verschillende industrieën, waaronder: automotive (gelijkstroombewaking in autoproductiefaciliteiten), robotica (bewaking en energie-teruglevering voor gerobotiseerde processen), e-mobiliteit (bewaking van de geleverde energie, diepe ontladingsbeveiliging voor EV-laden), DC-energieopslag, paneelbouw (DC-stroombewaking in de schakelkast of in de productie-/proceseenheden), verlichting en in autonoom rijdende voertuigen (AGV) die automatisch laadstations benaderen om hun accu's op te laden.

Wil je meer weten over deze producten van Siemens?