Nieuws

Siemens: Nieuwe motoren breiden toepassingsbereik van servo-aandrijfsysteem SINAMICS S210 uit

Siemens SINAMICS S210
Siemens SINAMICS S210
Servo-aandrijfsysteem SINAMICS S210 uitgebreid
Siemens voegt nieuwe servomotoren toe aan zijn beproefde SINAMICS S210 servo-aandrijfsysteem met één-kabelaansluiting, waardoor het scala aan toepassingen wordt uitgebreid.

Siemens voegt nieuwe servomotoren toe aan zijn beproefde SINAMICS S210 servo-aandrijfsysteem met één-kabelaansluiting, waardoor het scala aan toepassingen wordt uitgebreid.

  • SIMOTICS S-1FS2: heeft een roestvrijstalen behuizing met specifieke eigenschappen voor gebruik in de farmaceutische en voedingsindustrie.
  • SIMOTICS S-1FK2: planetaire servomotoren voor een optimale afstelling van toerental, koppel en massatraagheid.
  • SIMOTICS S-1FT2: in beschermingsklasse IP67 met 26-bits encoder, hogere nominale snelheid en andere selecteerbare functies.

SIMOTICS S-1FS2

Siemens introduceert de SIMOTICS S-1FS2, een motorversie die specifiek is ontworpen voor gebruik in de farmaceutische en voedingsindustrie met een roestvrijstalen behuizing, de hoogste beschermingsgraad IP67/IP69 en 22-bits absolute multiturn-encoders met hoge resolutie. Hierdoor voldoet de servomotor aan alle hygiënische voorwaarden en kan hij worden gebruikt voor mengen en roeren, airconditioning en ventilatie, doseren en vullen, evenals voor het transporteren, verpakken en opslaan van een grote verscheidenheid aan eindproducten in de voedingsindustrie en in de farmaceutische industrie.

SIMOTICS S-1FK2

De nieuwe servomotoren SIMOTICS S-1FK2 met planetaire tandwielkasten vormen ook een aanvulling op het SINAMICS S210 aandrijfsysteem. Ze worden gebruikt wanneer hoge cyclussnelheden moeten worden bereikt met een lichtgewicht tandwielontwerp met lage traagheid, of wanneer traagheidsaanpassing nodig is om zware lasten nauwkeurig te verplaatsen. De motoren zijn kant-en-klaar gemonteerd en als eenheid leverbaar in een breed scala aan overbrengingsverhoudingen en groottes, waardoor ze optimaal kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingen.  De thermische configuratie vindt plaats via de digitale tweeling in de TIA (Totally Integrated Automation) Selection Tool.

SIMOTICS S-1FT2

Met de nieuwe SIMOTICS S-1FT2 introduceert Siemens een servomotor die een breed scala aan verschillende opties biedt voor het servo-aandrijfsysteem SINAMICS S210. Encoders met een resolutie van maximaal 26 bits verbeteren bijvoorbeeld de systeemnauwkeurigheid, en de hoge beschermingsgraad IP67 en diverse motorcoatings maken de oplossing geschikt voor gebruik in zware omgevingen. Bovendien zijn er nieuwe machineopties beschikbaar voor langdurig gebruik, zoals hogere nominale snelheden.

SINAMICS S210

Het servo-aandrijfsysteem SINAMICS S210 bestaat uit een servoregelaar en een servomotor. Alle motoren van het servosysteem zijn aangesloten via één enkele kabel die energietoevoer, encodersignaal en rem in één leiding combineert. Het scala aan toepassingen omvat zeer dynamische servo-oplossingen, zoals die worden toegepast in handlingsystemen, verpakkingsmachines en machinebouwtoepassingen. Om te voldoen aan de hoge eisen van de functionaliteit van motion control in deze toepassingen, zoals dynamische positionering, tandwielsynchronisatie of nokken met meerdere assen, werkt het systeem perfect samen met de Simatic S7-1500 controller via Profinet IRT.

Siemens Sinamics S210
Siemens Sinamics S210

Benieuwd naar het servo-aandrijfsysteem SINAMICS S210?