Nieuws

Siemens krachtige CPU1514SP-2PN in compacte bouwvorm

Siemens
Siemens krachtige CPU1514SP-2PN in compacte bouwvorm
Siemens breidt de Distributed Controller-familie van de SIMATIC ET 200SP uit met de CPU 1514SP-2PN, welke in vier varianten beschikbaar is, waaronder een standaardvariant, een failsafe-variant, een technology-variant en een combinatie daarvan.

SiemensSiemens breidt de Distributed Controller-familie van de SIMATIC ET 200SP uit met de CPU 1514SP-2PN, welke in vier varianten beschikbaar is, waaronder een standaardvariant, een failsafe-variant, een technology-variant en een combinatie daarvan. De ET 200SP CPU's staan bekend om hun compactheid en flexibiliteit, vooral in het middelhoge prestatiebereik voor machines met gedistribueerde intelligentie.

Nieuwe mogelijkheden

De nieuwe SIMATIC ET 200SP CPU's zijn gebaseerd op de innovatieve firmwareversie V3.0 van de SIMATIC S7-1500-controllers en bieden in combinatie met TIA Portal V18 tal van nieuwe mogelijkheden, zoals long-term trace en namespaces in software units. Met firmware versie V3.0 is de snelheid van de CPU1514SP-2PN gelijk aan die van de CPU1515(F)-2PN en CPU1516(F)-2PN. Het verwerken van een bit-instructie duurt slechts 6ns.  

Wat de CPU1514SP-2PN uniek maakt binnen de ET200SP-serie, is dat deze twee PROFINET IO-interfaces heeft. Hierdoor kunnen gebruikers nu netwerkscheiding toepassen, wat de mogelijkheid biedt om OT- en IT-verbindingen van elkaar te scheiden.

Verbeterde communicatieprestaties

De vernieuwde systeemarchitectuur van de CPU1514SP-2PN omvat een dual-core processor, waarbij taken voor communicatie en gebruikersprogramma's door verschillende cores worden afgehandeld. Dit minimaliseert de invloed van andere taken op het gebruikersprogramma en verbetert de communicatieprestaties, met name voor protocollen zoals OPC UA. 

Met de CPU1514SP-2PN zet Siemens een krachtige stap voorwaarts in industriële automatisering, waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken en zich kunnen aanpassen aan de groeiende eisen van de industrie.

Meer weten over de CPU?