Nieuws

Siemens introduceert nieuwe serie netbewakingsrelais

Siemens SIRIUS 3UG5
Siemens introduceert nieuwe serie netbewakingsrelais
Siemens heeft onlangs de nieuwe generatie SIRIUS 3UG5-netbewakingsrelais aan zijn technologische portfolio toegevoegd. Deze toevoegingen betreffen slimme componenten voor fasebewaking die de stabiliteit van onze elektriciteitsnetten en machines helpe

SiemensSiemens heeft onlangs de nieuwe generatie SIRIUS 3UG5-netbewakingsrelais aan zijn technologische portfolio toegevoegd. Deze toevoegingen betreffen slimme componenten voor fasebewaking die de stabiliteit van onze elektriciteitsnetten en machines helpen bewaken. De bewakingsrelais zijn belangrijk voor een breed scala van toepassingsgebieden, van alledaagse installaties zoals liften en airconditioning, tot zware industrie zoals kranen en houtverwerking.

Van onmiskenbaar belang

De toepassingen van de SIRIUS 3UG5-netbewakingsrelais zijn divers en van onmiskenbaar belang binnen de vitale energie-infrastructuur. Denk aan omgevingen zoals ziekenhuizen, waar een constant stabiel 3-fasen spanningsnet van levensbelang is, of industrieën die afhankelijk zijn van delicate apparatuur. De nieuwe relais dragen bij aan een stabiele spanningsvoorziening, wat uiteindelijk leidt tot efficiënter gebruik en hogere betrouwbaarheid van de installatie.

Stabiele stroomtoevoer

Fasebewakingsrelais spelen een vitale rol bij het monitoren van de stroomvoorziening in onze elektriciteitsnetten. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de stroomtoevoer stabiel blijft, wat op zijn beurt bijdraagt aan het goed functioneren van verschillende apparatuur; van gebouwen tot industriële machines.

Nieuwe generatie netbewakingsrelais 

De SIRIUS 3UG5 is een nieuwe generatie netbewakingsrelais met opmerkelijke nieuwe eigenschappen. Een van de meest opvallende kenmerken is de mogelijkheid om de spanning te bewaken in 3-fasen spanningsnetten met een bereik van 160 tot 690 volt. Dit betekent dat in tegenstelling tot traditionele relais, de SIRIUS 3UG5 ruimere toepassingsmogelijkheden bieden dankzij het breed-spanningsbereik.

Dit kan bijzonder nuttig zijn voor bepaalde toepassingen, waaronder het langdurige streven van Siemens naar de optimalisatie van windturbines. Deze nieuwe generatie bewakingsrelais is namelijk in staat om de generatoren van windturbines te bewaken. Dit is een zeer welkome toevoeging binnen het innovatie-streven van Siemens. 

Proactieve benadering

Daarnaast kunnen deze relais niet alleen de spanning in de gaten houden, maar ook de netfrequentie van het elektriciteitsnet. Dit stelt ze in staat om subtiele veranderingen op het elektriciteitsnet te constateren die kunnen duiden op mogelijke onderhoudsbehoeften. Deze proactieve benadering kan problemen helpen voorkomen voordat ze ernstiger worden, wat uiteindelijk leidt tot minder ongeplande stilstand en een verlengde levensduur van cruciale apparatuur.

Siemens SIRIUS 3UG5

Systeemcommunicatie en gegevensoverdracht

Een ander belangrijk kenmerk van de nieuwe relais is de mogelijkheid om met andere systemen te communiceren en gegevens over te dragen. Dit wordt gezien als een standaardisatiekenmerk van Siemens-innovatie. In essentie betekent dit dat deze relais informatie kunnen delen met controllers of andere geavanceerde systemen, wat bijdraagt aan de identificatie van trends. Daardoor kan een beter inzicht verkregen worden in het proces en weloverwogen keuzes gemaakt worden om dit te optimaliseren. 

Dus, of je nu een gebouw beheert, een bedrijf hebt of simpelweg geïnteresseerd bent in de technologie die onze wereld in beweging houdt; de nieuwe SIRIUS 3UG5 bewakingsrelais zijn interessant om in de gaten te houden. Ze zijn een onderdeel van de stille kracht van Siemens die ervoor zorgt dat onze stroomvoorziening soepel verloopt en onze apparaten consistent werken, elke dag opnieuw. Meer weten?

Lees de brochure over de SIRIUS 3UG5-netbewakingsrelais 

Meer weten over de Siemens SIRIUS 3UG5?