Nieuws

Siemens introduceert de nieuwe generatie frequentieregelaars

Siemens
Siemens introduceert de nieuwe generatie frequentieregelaars
Met de Sinamics G220 serie breidt Siemens haar portfolio van frequentieregelaars verder uit. De serie bevat meerdere varianten. Er is onder andere een IP55 variant en een Clean Power versie waarbij harmonischen tot 97 procent gereduceerd kunnen worde

SiemensMet de Sinamics G220 serie breidt Siemens haar portfolio van frequentieregelaars verder uit. De serie bevat meerdere varianten. Er is onder andere een IP55 variant en een Clean Power versie waarbij harmonischen tot 97 procent gereduceerd kunnen worden zonder externe smoorspoelen. 

De Sinamics G220 frequentieregelaars positioneren zich al meest high-end en allround binnen het Siemens portfolio. Vele functies en componenten zijn standaard geïntegreerd of kunnen worden toegevoegd via de optiemodules. Daardoor zijn de regelaars zeer flexibel en veelzijdig in te zetten. Toevoegingen als een IP55 variant, standaard 3C3 coating, bewaking van ATEX motoren en een encoder-input maken de regelaar geschikt voor uiteenlopende sectoren zoals offshore, chemie, olie- en gas, voedingsmiddelen, farmacie en automotive. 

Optimaal beveiligd

Ook op het gebied van safety en security voldoen de Sinamics G220 regelaars aan de hoogste eisen. Zo zijn de regelaars optimaal beveiligd tegen (netwerk) manipulatie en vijandige firmware dankzij standaard integriteits- en authenticiteitscontroles en instelbare toegangsniveaus voor verschillende gebruikers. Voor maximale machineveiligheid zijn meerdere veiligheidsfuncties te programmeren waarbij het hoogste veiligheidsniveau (SIL 3/ PLe) zonder additionele hardware kan worden behaald. 

Energie-efficiëntie

Met de Sinamics G220 regelaars is daarnaast een zeer hoge energie-efficiëntie van aandrijfsystemen te realiseren. Hoog efficiënte IE4-, IE5- en synchrone reluctantiemotoren, evenals permanent magneet synchrone motoren, kunnen door de regelaar worden aangestuurd. Ook remenergie hoeft niet meer te worden verstookt in een remweerstand, maar kan via een DC-bus koppeling worden verdeeld richting andere regelaars. Later wordt de serie nog uitgebreid met een variant die (rem)energie direct teruglevert aan het net.

Siemens Sinamics G220 Digital Twin

Siemens Xcelerator-portfolio

De Sinamics G220-frequentieregelaars zijn ook de eerste frequentieregelaars die onderdeel uitmaken van het Siemens Xcelerator-portfolio. Dankzji de TIA portal integratie en de volwaardige digital twin, kunnen de aandrijvingsprestaties getest en geoptimaliseerd worden voordat de hardware fysiek aanwezig is. Dit draagt bij aan een korter en efficiënter engineeringsproces met minder kans op fouten. Bovendien is de Sinamics G220 uit te breiden met een nieuwe IIOT-module voor eenvoudige integratie in cloud- en edge-applicaties. 

De Sinamics G220 zal vanaf het najaar 2023 leverbaar zijn