Nieuws

Siemens eindschakelaars en veiligheidsschakelaars

Siemens Sirius 3SE5
Siemens eindschakelaars en veiligheidsschakelaars
SIRIUS 3SE eindschakelaars en veiligheidsschakelaars zorgen voor nauwkeurige detectie van bewegende delen rond machines en installaties.

SiemensSIRIUS 3SE eindschakelaars en veiligheidsschakelaars zorgen voor nauwkeurige detectie van bewegende delen rond machines en installaties. Of ze nu worden gebruikt om posities te detecteren of toetreding van bewegende machinedelen te beperken.

SIRIUS 3SE5/3SE6 eind- en veiligheidsschakelaars zorgen voor de nauwkeurige detectie van bewegende delen rond machines en installaties in vrijwel elke toepassing. Of ze nu worden gebruikt om posities te detecteren, de beweging van specifieke machinedelen te beperken, de posities bewaken van beweegbare veiligheidssystemen of zijn opgenomen in veiligheidsfuncties volgens EN ISO 14119 - de mechanische en contactloze schakelaars zijn breed inzetbaar, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. 

Voor standaard- en failsafe toepassing

De SIRIUS 3SE5 eindschakelaars zijn overal in dezelfde uitvoering te gebruiken. Dat geldt waar de eisen gelden vanuit de machineveiligheid voor persoonlijke veiligheid en voor failsafe toepassingen. Ze garanderen betrouwbare detectie tot en met SIL 3 (EN 62061) / PL e (EN ISO 13849-1). Bij de uitvoeringen met ASIsafe-functionaliteit is de slave volledig in de behuizing geïntegreerd. Hiermee bespaar je kosten en ruimte in de machine of besturingskast. Er zijn namelijk geen aanvullende componenten nodig. 

Betrouwbare detectie

SIRIUS eind-, veiligheids-, trekkoord- en pedaalschakelaars detecteren met precisie bewegingen in het systeem of voor montage op beweegbare beschermkappen (deksels, deuren, enz.) in vrijwel iedere toepassing. 

SIRIUS 3SE5 mechanische eindschakelaars hebben een gestandaardiseerd ontwerp met modulaire opbouw en universeel te monteren bedieningskoppen. Dit maakt het samenstellen van de juiste schakelaar eenvoudig. De keuze aan uitvoeringen eindschakelaars is enorm en laten niets te wensen over. Montage, bekabelen en uitwisseling kan bijzonder snel plaatsvinden. Alle uitvoeringen zijn geschikt voor zowel standaard- als veiligheidstoepassingen.

siemens

Manipulatiebescherming en vergrendelingsfunctie

Voor een verhoogde manipulatiebescherming biedt de SIRIUS 3SE5-serie een veiligheidsschakelaar met separate 3D-gecodeerde bedieningssleutel. Door deze speciale bedieningssleutel is 1 schakelaar tot en met SIL 2 (EN 62061) / PL d (EN ISO 13849-1) inzetbaar. Bedieningssleutels zijn in verschillende vormen en materialen separaat verkrijgbaar. Vanuit de contactloze 3SE6 veiligheidsschakelaars biedt Siemens betrouwbare RFID gecodeerde uitvoeringen voor verhoogde mate van bescherming tegen interferentie en manipulatie. Hierdoor beschikken ze enkelvoudig al over het hoogste veiligheidsniveau, SIL 3/ PLe. 

Bovendien zijn er uitvoeringen van hekbewakingsschakelaars met een vergrendelingsfunctie in zowel mechanische (3SE5) als in contactloze (3SE6) variant leverbaar.

Signaalverwerking

Na het detecteren met behulp van SIRIUS 3SE5 / 3SE6 eind- of veiligheidsschakelaar, verwerkt het veiligheidssysteem het signaal. Dit kan bijvoorbeeld met SIRIUS 3SK veiligheidsrelais of met een SIMATIC S7 failsafe controller. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de SIRIUS 3SE veiligheids- en eindschakelaars?

Download de brochure

Meer weten over de SIRIUS 3SE veiligheids- en eindschakelaars?