Nieuws

Siemens breidt SENTRON aardlekbeveiligingsportfolio verder uit

.
.
Siemens breidt SENTRON aardlekbeveiligingsportfolio verder uit
Siemens levert voor de industrie en utiliteitsbouw een breed portfolio SENTRON type A-aardlekschakelaars in verschillende uitvoeringen, met de 4-polige 5SU1 RCBO als nieuwste toevoeging.

.In een samenleving waarin we steeds meer elektrische apparaten gebruiken, zijn aardlekschakelaars en -automaten belangrijk om een goede bescherming te bieden tegen elektrische schokken en om schade aan bedrijfsmiddelen en installaties te voorkomen. Siemens levert voor de industrie en utiliteitsbouw een breed portfolio SENTRON type A-aardlekschakelaars in verschillende uitvoeringen, met de 4-polige 5SU1 RCBO als nieuwste toevoeging.

Waarom aardlekbeveiliging?
Thuis, op kantoor en in de industrie gebruiken we veel moderne elektrische apparaten, die vaak een ander stroomverbruik hebben dan al wat oudere elektrische apparatuur. Ook sluiten we steeds meer zonnepanelen, laadpalen en andere duurzame energiebronnen aan op het elektriciteitsnetwerk. Bedradingsfouten, isolatiefouten, defecte apparaten of gebrekkige werkzaamheden aan elektrische systemen kunnen gevaarlijke lekstromen veroorzaken - en daardoor ongelukken of elektrische branden veroorzaken. Dit vraagt om een goede bescherming tegen elektrische schokken. Aardlekschakelaars- en automaten maken elektrische installaties in geval van lekstroom direct spanningsloos en voorkomen daarmee (levens) gevaarlijke situaties en materiaalschade.

Voor elke eis de juiste versie
Aardlekschakelaars van het type A schakelen bij zowel sinusvormige wisselstromen (AC) als pulserende DC-lekstromen. Het SENTRON-portfolio van Siemens omvat een breed assortiment aan aardlekschakelaars (type A), die geschikt zijn voor het detecteren van verschillende typen lekstromen:

  • Super-resistent (K)

Bij de super-resistente (K) uitvoering wordt het uitschakelen van de aardlekschakelaar kortstondig uitgesteld om ongewenst uitschakelen te voorkomen. De selectieve uitvoering beperkt de spanningsuitval tot het gedeelte waar de lekstroom gedetecteerd wordt.

  • De gepatenteerde SIGRES

De SIGRES heeft geïntegreerde condensatiebescherming en is geschikt voor zwembaden, veestallen, de (petro)chemie en andere vochtige, vervuilde omgevingen.

  • 5SV1: compleet en compact

De 5SV1 is een zeer compacte type A-aardlekautomaat die weinig ruimte in beslag neemt. Met een breedte van slechts 18 cm biedt de aardlekautomaat bescherming tegen overbelasting, korstsluiting en lekstromen. De 5SV1 beveiligt personen, voorkomt kabelschade en beschadiging van elektrische installaties. Aangezien de 5SV1 elektromechanisch afschakelt, biedt hij ook bescherming bij lagere spanningsniveaus en een spanningsdip.

  • Nieuw: 4-polige 5SU1 RCBO

Nieuw in het SENTRON-portfolio is de vierpolige 5SU1 RCBO. Deze nieuwe innovatie is een compacte en daarmee ruimtebesparende combinatie van een aardlekschakelaar en -automaat in één behuizing. De 5SU1 RCBO beschermt personen en installaties en wordt vaak toegepast bij zonnepanelen. Het stroombereik is (afhankelijk van het type) 6-32 ampère.

  • SIQUENCE type B

Bij het gebruik van onder meer laadpalen, zonnepanelen, CT-scanners en overige medische apparatuur kunnen vlakke DC-lekstromen ontstaan. Hiertegen beschermen de SIQUENCE type B-schakelaars van Siemens met geïntegreerde SIGRES-functie. Ze kunnen naast AC-lekstromen ook pulserende en vlakke DC-lekstomen detecteren.

Meer weten over het SENTRON portfolio van Siemens?