Nieuws

Schneider Electric: Preventa veiligheidsoplossingen van Telemecanique Sensors

header SE
header SE
Schneider Electric: Preventa veiligheidsoplossingen
Telemecanique Sensors is al ruim 90 jaar specialist op het gebied van industriële automatisering, sensoren, detectietechnologie en veiligheidstechniek.

logo SETelemecanique Sensors is al ruim 90 jaar specialist op het gebied van industriële automatisering, sensoren, detectietechnologie en veiligheidstechniek. Zij baseren de ontwikkeling en productie van hun producten op solide waarden: eenvoud en modulariteit, selectiegemak, installatiegemak en onderhoudsgemak.

Veiligheidssensoren en schakelaars

Telemecanique Sensors heeft sensorproducten van hoge kwaliteit ontwikkeld die engineers helpen ervoor te zorgen dat hun machines veilig kunnen worden bediend en voldoen aan alle veiligheidsnormen in de branche.

Preventa machineveiligheidsoplossingen
Preventa machineveiligheidsoplossingen

Of je nu een gevaarlijk gebied wilt beveiligen, het uitschakelen van gevaarlijke machines wilt automatiseren wanneer een beperkt gebied wordt betreden, of werknemers een direct beschikbare manier moet bieden om gevaarlijke machines stil te leggen; de lijn met veiligheidsproducten van Telemecanique Sensors biedt een verscheidenheid aan machineveiligheidsoplossingen. Het aanbod veiligheidsoplossingen omvat veiligheidseindschakelaars, veiligheidsvergrendelingsschakelaars, contactloze magnetische veiligheidsschakelaars, contactloze RFID-veiligheidssensoren, veiligheidslichtgordijnen en noodstop-trekkoordschakelaars.

Vergrendel de toegang tot de machine veilig. Schakel het automatisch uit wanneer een gevaarlijke zone in de buurt wordt doorbroken en bied werknemers een snelle, gemakkelijke manier om het af te sluiten.

Preventa veiligheidsrelais
Preventa veiligheidsrelais
Preventa veiligheidsschakelaars
Preventa veiligheidsschakelaars
Preventa veiligheidslichtschermen
Preventa veiligheidslichtschermen

Ook Telemecanique veiligheidssensoren voor in stof explosieve omgevingen

De Telemecanique Sensors-reeks van sensoren voor gevaarlijke stofatmosferen voldoen aan de wereldwijde internationale norm IECEx en de nieuwste Europese ATEX-richtlijn. Door een Telemecanique Sensors-product te kiezen voor jouw stofmachine-toepassing, kies je een sensor die getest en gecertificeerd is om te presteren op een manier die voldoet aan deze zeer strenge veiligheidsnormen.

Preventa ATEX D Veiligheidsschakelaars
Preventa ATEX D Veiligheidsschakelaars

Het zonesysteem

ATEX (gedefinieerd door AT: atmosfeer en EX: explosief), IECEx en NEC 506 gebruiken allemaal hetzelfde beveiligingsconcept, genaamd het zonesysteem. De zone definieert de waarschijnlijkheid dat het gevaarlijke materiaal (stof) in voldoende hoeveelheden aanwezig is om explosieve of ontvlambare mengsels te produceren.

Zone 20 - Een gebied waar brandbaar stof of ontvlambare vezels continu of gedurende lange tijd in de lucht hangen.

Zone 21 - Een gebied waar brandbaar stof of ontvlambare vezels onder normale bedrijfsomstandigheden in de lucht zweven.

Zone 22 - Een gebied waar brandbaar stof of ontvlambare vezels, onder normale bedrijfsomstandigheden, waarschijnlijk niet in de lucht zweven en dit slechts voor een korte tijd doen.

De verschillende reeksen sensoren zijn ATEX- en IECEx-gecertificeerd voor gebruik in alle Zone 21- of Zone 22-toepassingen.

Meer weten over Schneider Electric Telemecanique Sensors?