Nieuws

Schneider Electric - Distribution Knowledge Days

Schneider Electric DKD
Duurzame energiebesparing door een innovatief motorbeheer
Elektromotoren zijn niet meer weg te denken uit onze fabrieken. Echter gebruiken ze veel elektrische energie en gaat ongeveer 70% van het elektriciteitsverbruik naar elektrisch aangedreven systemen.

Schneider Electric logoElektromotoren zijn niet meer weg te denken uit onze fabrieken. Echter gebruiken ze veel elektrische energie en gaat ongeveer 70% van het elektriciteitsverbruik naar elektrisch aangedreven systemen. Door toenemende druk van regeringen en toenemende, hoge energieprijzen voelen machinebouwers de noodzaak om de efficiency van deze elektromotoren te verbeteren. Dit verlaagt de bedrijfskosten, bespaart energie en verbetert de productiviteit.

Alleen met een effectief ontwerp, een sterk staaltje engineering en goed beheer van motortoepassingen is er energiebesparing mogelijk. Toch zijn er in Nederland nog veel onbenutte kansen. Tijdens de Distribution Knowledge Days maak je kennis met de holistische aanpak van Schneider Electric voor motormanagement. Ontdek hoe efficiënt werkende motoren een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de duurzaamheid van industriële ondernemingen.

Schneider Electric Distribution Knowledge Days: motor management & energy savings

Graag nodigen wij je uit voor de Distribution Knowledge Days om je kennis te laten maken met de laatste innovaties op het gebied van motormanagement, energiebeheer en duurzaamheid. Ook maak je kennis met de nieuwste, groene en duurzame oplossingen op het gebied van industriële behuizingen en klimatisering door de live demonstraties.

Met een uitgebreid aanbod, competenties en knowhow helpt Schneider Electric machinebouwers met het bouwen van duurzame motormanagement oplossingen. Wil je nieuwe inzichten verwerven en je netwerk vergroten? Meld je dan aan en wij verwelkomen je graag op een van de Distribution Knowledge Days.

Direct aanmelden

Ontdek een compleet assortiment aan motorbeheeroplossingen

 

Schneider Electric Motorstarters

Motorstarters & TeSys Island

Bij Schneider Electric vind je een uitgebreid aanbod contactore en beveiligingsrelais. De innovatieve TeSys motorstarters zijn verbonden, geïntegreerd, slim en IoT-ready, en bieden industrie 4.0 bescherming.

Bekijk

Schneider Electric frequentieregelaars

Frequentieregelaars

De Schneider Electric frequentieregelaars helpen het stroomverbruik te verlagen en de efficiëntie van motoren te verhogen, met resultaten zoals:
- Tot 30% energiebesparing (ten opzichte DOL motorstarter)
- Tot 20% minder stilstand
- 8% extra besparingen (ten opzichte van een standaardaandrijving)

Bekijk

Schneider Electric universele behuizingen

Universele behuizingen en Connected Cooling units

Met de juiste universele behuizing worden motoraandrijvingen geïnstalleerd in een gecontroleerde, beveiligde, kwalitatieve en beschermde omgeving. Hiermee kan stilstand worden voorkomen maar het voorkomt ook dat componenten onnodig defect raken en op de afvalberg belanden.

Bekijk

Uitgelichte producten

 

Schneider Electric Machine drives

Machine Drives

Altivar Machine Drives bieden onze machinebouwers belangrijke voordelen bij het bereiken van superieure prestaties voor hun motoren. Door de verbeterde ingebouwde functionaliteit, prestaties en capaciteit, zowel voor hardware als software.

Bekijk

Schneider Electric Process Drives

Process Drives

De Altivar Process Drive producten zijn ontworpen voor industriële processen van 0,75 kW tot 315 kW. Door de ingebouwde IIoT intelligentie kan de motortoepassing aangepast worden om de prestaties te verhogen en tegelijkertijd de veiligheid en betrouwbaarheid te verbeteren.

Bekijk

Schneider Electric TeSys Deca Motorstarters

TeSys Deca Motorstarters

De TeSys Deca Motorstarters bieden groenere, robuustere gebruiksvriendelijkere motorstarter-oplossing met een reeks nieuwe technische eigenschappen.

Bekijk

Schneider Electric Connected cooling units

Connected Cooling units

De nieuwe Cooling units zijn connected geworden. Dit betekent dat een PLC of controller data kan ophalen uit de Cooling unit.

Bekijk

Weert
Datum: donderdag 16 november 2023
Tijd: 12:30 - 16:15 uur (incl. lunch)
Locatie: Van Egmond Groep,
Copernicusstraat 9
6003 DE Weert
Google maps ico

Zaandam
Datum: 
dinsdag 28 november 2023
Tijd: 12:30 - 16:15 uur (incl. lunch)
Locatie: Van Egmond Groep,
Ronde Tocht 36
1507 CK Zaandam
Google maps ico

Direct aanmelden

Barendrecht
Datum:
woensdag 29 november 2023
Tijd: 12:30 - 16:15 uur (incl. lunch)
Locatie: Van Egmond Groep,
Bijdorp-West 57-59
2992 LC Barendrecht
Google maps ico

Programma

12:30 Inloop & ontvangst met broodjes
13:00 Welkomstwoord

Blok 1: Bereik MRO excellence met slimme en verbonden motorstarters

Blok 2: Combineer TeSys island met andere data uit de fabriek

14:45 Koffiepauze

Blok 3: Energie-efficiëntie en frequentieregelaars

Blok 4: Verleng de levensduur van installaties met slimme klimatisering

16:15 Afsluiting en borrel

Sprekers

Hadrien Maureille
Hadrien Maureille
Erwin Boonstra
Erwin Boonstra
Niels Teeler
Niels Teeler

 

Direct aanmelden