Nieuws

Samenwerking Van Egmond Groep en Omron Electronics op het gebied van roboticaoplossingen

Samenwerking Van Egmond Groep en Omron Electronics
Samenwerking Omron Electronics op gebied van roboticaoplossingen
In oktober 2019 zijn Van Egmond Groep en Omron Electronics overeengekomen om een samenwerking op het gebied van Omron roboticaoplossingen aan te gaan. In de samenwerking met Omron ligt de focus op de zogenaamde collaborative robots.

Omron logoIn oktober 2019 zijn Omron en Van Egmond Groep overeengekomen om een samenwerking op het gebied van Omron roboticaoplossingen aan te gaan. Omron Electronics maakt deel uit van de Omron Corporation, één van ‘s werelds marktleiders op het gebied van producten en toepassingen voor technologisch geavanceerde industriële automatisering.

Download de brochure Omron TM-collaborative robots

In de samenwerking met Omron ligt de focus op de zogenaamde collaborative robots, ook wel cobots genoemd.

“Wij zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een partij als Omron, waarmee we een volledig geïntegreerd systeem kunnen aanbieden,” aldus Hans de Croon, Directeur Business Development & Marketing bij Van Egmond Groep.

Robotisering is een belangrijke trend binnen de automatisering en deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ontwikkelingen op dit gebied gaan snel en robotisering is voor steeds meer ondernemers realiteit. Van Egmond Groep haakt met veel enthousiasme in op deze ontwikkeling.

Welke voordelen biedt robotisering?

 • Verhoging van productiviteit

 • Ideale oplossing voor zwaar, gevaarlijk of repetitief werk
 • Verhoging van kwaliteit
 • Draagt bij aan het oplossen van het arbeidstekort
 • Vergroten van de veiligheid

Omron TM Collaborative Robot (Cobot)

De cobot is ontworpen om samen te werken met mensen en machines en is de laatste in een lange historie van Omron’s innovaties in automatiseringstechniek voor industriële toepassingen. Veilig en transportabel, met ingebouwd vision-systeem en daarmee geschikt voor korte opstartprocedures en snelle wisselingen van werkzaamheden. De intuïtieve software maakt het mogelijk de cobot eenvoudig taken aan te leren en te laten uitvoeren. Hiermee wordt het aantal repetitieve handelingen door middel van de cobot verlaagd en daardoor de productiviteit vergroot. Deze nieuwe collaborative robots zijn veiliger, eenvoudiger te programmeren en gemakkelijker te integreren met andere apparatuur. Dit is een grote stap voorwaarts en zorgt voor een innovatieve productieomgeving waar mensen en machines in harmonie samenwerken.

.

Voordelen van de Omron TM Collaborative Robot

 • Minder programmering en korte wisseltijden helpen bedrijven een grote productvariatie in kleine batches te kunnen produceren.
 • De cobot voldoet aan de veiligheidseisen ISO 10218 en ISO/TS 15066.
 • De vereenvoudigde programmering van deze cobots vereist geen codering en geen pendant, waardoor gebruikers sneller aan het werk kunnen.
 • Veelzijdig en aanpasbaar voor vele toepassingen, met name voor machinebelading en loswerkzaamheden, montage en lijm-, test- en soldeerwerkzaamheden.
 • Gegarandeerde naadloze integratie met onze mobiele robots (bijvoorbeeld LD mobiele robots) en besturingshardware
 • Ingebouwd intelligent vision-systeem voor patroonherkenning, objectpositionering en barcode-identificatie

Over Omron

Omron Corporation is met zijn kerntechnologie 'Sensing & Control + Think' toonaangevend op het gebied van automatisering. Omron is in een breed spectrum van markten actief, van industriële automatisering en elektronische componenten tot automotiveelektronica, sociale infrastructuur-systemen, gezondheidszorg en milieuoplossingen. Het bedrijf is in 1933 opgericht en telt wereldwijd circa 36.000 werknemers, die in 117 landen producten en diensten leveren. Omron ondersteunt fabrieksinnovatie in de industriële automatisering met geavanceerde automatiseringstechnologie en -producten en een uitgebreide klantenondersteuning. Op die manier wil het bedrijf bijdragen aan een betere maatschappij. 

Download de brochure over over Omron Collaborative Robots

 
 

Benieuwd naar de Omron roboticaoplossingen?