Nieuws

Rittal The System: Faster, better, everywhere

Rittal banner
Rittal The System: Faster, better, everywhere
Het modulaire systeem van Rittal geeft je meer flexibiliteit, een kortere implementatietijd en lagere kosten. Het platform van Rittal biedt betrouwbare, veilige en energiezuinige oplossingen voor industriële en IT-toepassingen.

RittalHet modulaire systeem van Rittal geeft je meer flexibiliteit, een kortere implementatietijd en lagere kosten. Het platform van Rittal biedt betrouwbare, veilige en energiezuinige oplossingen voor industriële en IT-toepassingen. Met deze oplossingen kan je ook de onderhoudskosten verlagen en de betrouwbaarheid van jouw systemen verhogen.

Onbegrensde mogelijkheden uit één hand

Rittal VX25

De producten van Rittal vormen de basis van "Rittal - The System". Dankzij een modulaire systeemarchitectuur zijn de oplossingen precies af te stemmen op jouw behoeften en wensen. Volledig individueel, afhankelijk van de bedrijfsgrootte en de bedrijfstak of in serie vervaardigd.

Het systeemplatform van "Rittal - The System" is de aanbouwkast VX25. Deze kast is ook als IT-rack te gebruiken. Het Rittal-programma omvat bovendien een groot aantal behuizings- en kastvarianten - van compacte behuizingen en standalone wand-/vloerkasten tot complete systemen.

Op het gebied van stroomverdeling biedt Rittal met het schakelinstallatiesysteem Ri4Power en het RiLine-stroomverdelingssysteem een veilige stroomvoorziening voor vrijwel alle toepassingen.

De klimatiseringsoplossingen van Rittal zorgen ervoor dat de warmte die de gebruikte componenten afgeven efficiënt wordt afgevoerd. Het productassortiment strekt zich daarbij uit van geperfectioneerde ventilatoren voor industriële kasten tot geavanceerde koelconcepten voor IT-infrastructuren.

Het maakt niet uit of het om een microcomputerruimte als stand-alone oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven gaat of om een complete computerruimte: Rittal biedt concepten en producten voor IT-infrastructuren van elke omvang.

Slim opgelost met Rittal-software

Voor een optimale implementatie en het gebruik van "Rittal - The System" word je nu ondersteund met een breed scala aan intelligente tools. Ongeacht of het om de planning, engineering en configuratie van schakel- en besturingsinstallaties gaat of om de bewaking van IT-infrastructuren.

 • Met de online tool RiPanel kunnen eenvoudig kastsystemen worden geconfigureerd. Eenvoudige selectie van het kastsysteem, op toepasbaarheid geteste, foutloze selectie van toebehoren met directe weergave in 3D. Ook zijn er mogelijkheden om klantspecifieke uitsparingen toe te voegen een optie. En kan technische gegevens automatisch gegenereerd worden.
  • Jouw voordelen:
   • Bespaar tijd met eenvoudige configuratie en bestelling
   • Geen fouten meer bij het selecteren en verwerken van accessoires
   • Betere planning dankzij gelijktijdige onderdelenlijst en prijsweergave
   • Processen versnellen met geïntegreerde interfaces naar Eplan en Rittal software
 • Dankzij de CAD-componentenbibliotheek met 3D-tekeningen voor Rittal-producten zijn kortere planningstijden mogelijk, omdat de engineerings- en constructiewerkzaamheden aanzienlijk minder zijn.
 • Met Rittal Therm is de klimatiseringsbehoefte van kasten en behuizingen vooraf te berekenen. Daardoor zijn koelaggregaten exact op de individuele behoeften af te stemmen.
 • Met Rittal Power Engineering is de engineering van de stroomverdeling van schakelinstallaties sneller en veiliger te realiseren.
 • Rittal RiZone wordt gebruikt voor het beheren en bewaken van alle componenten van de infrastructuur van een computerruimte. Hieronder vallen bijvoorbeeld voeding, stroomverdeling, koeling en veiligheidssystemen.

Benutten van potentiële efficiëntieverbeteringen

Tijdens de eerste Quick Check kijken de experts van Rittal en Van Egmond Groep samen met jou naar de mogelijke efficiëntieverbeteringen binnen de complete procesketen. Met talrijke plannings- en softwaretools wordt een systeem-check uitgevoerd waarna een exacte analyse volgt. Daarna ontvang je concrete voorstellen voor besparingen. Daarbij zijn al snel besparingen tot 20 procent mogelijk.

Meer weten over het assortiment van Rittal?