Nieuws

Rittal IoT-interface

Banner rittal iot
Rittal IoT-interface
Industrie 4.0-scenario's, zoals voorspellend onderhoud, zijn gebaseerd op het leveren van gegevens en geïntegreerde netwerkcommunicatie. Om dit mogelijk te maken moeten alle apparaten worden uitgerust met de nodige technologische interfaces.

RittalIndustrie 4.0-scenario's, zoals voorspellend onderhoud, zijn gebaseerd op het leveren van gegevens en geïntegreerde netwerkcommunicatie. Om dit mogelijk te maken moeten alle apparaten worden uitgerust met de nodige technologische interfaces. Rittal biedt hiervoor de IoT-interface voor de Blue e+ koelaggregaten en chillers. De Iot-interface maakt continue communicatie van de sensoren naar de Cloud mogelijk. De interface ondersteunt bovendien de verbinding naar bovenliggende beveiligings- of energiebeheersystemen.

Koelaggregaten en chillers genereren veel informatie, maar tot nu toe was het alleen praktisch om bedrijfsuren en de huidige temperatuur in de behuizing vast te leggen. Moderne apparaten, zoals de nieuwe koelaggregaten en chillers in de Blue e+ serie, kunnen veel meer informatie genereren. Deze omvat de temperatuur binnen en buiten de behuizing, de verdamper- en condensortemperaturen en - indien van toepassing - metingen van extra sensoren in de behuizing. Bovendien kunnen in plaats van een eenvoudige bedrijfsurenteller de looptijd van de compressor en de interne en externe ventilator afzonderlijk worden geregistreerd.

Rittal IoT interface

Toegevoegde waarde creëren uit data 

Om de waarde van toegang tot al deze gegevens te realiseren, moet de informatie beschikbaar worden gesteld aan bovenliggende systemen. Daarom heeft Rittal de IoT-interface ontwikkeld, die de koelunits en koelmachines in de Blue e+ serie reeks verandert in IoT-compatibele apparaten. Met een IoT-adapter kunnen zelfs de oudere serie Blue e koelaggregaten worden aangesloten.

De IoT-interface kan op een DIN-rail worden gemonteerd of rechtstreeks op het koelaggregaat of de chiller. De ondersteunende protocollen zijn OPC-UA, PROFINET, SNMP, Modbus en CANopen. Het aantal ondersteunende protocollen maakt het mogelijk om in vrijwel alle gevallen verbinding te maken met bovenliggende beveiligings- of energiebeheersystemen.

De gegevens van de koelaggregaten en chillers zijn vervolgens ten alle tijde toegankelijk binnen deze systemen. Het is ook mogelijk parameters in te stellen en instellingen te configureren via de IoT-interfaces.

Cloudconnectiviteit 

De IoT-interface maakt het mogelijk om klimaatbeheersingsoplossingen te integreren in IoT-toepassingen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor nieuwe toepassingen en slimme serviceoplossingen. Een voorbeeld hiervan is het optimaliseren van het onderhoud en de service van de koelaggregaten. Dat verlaagt op zijn beurt de bedrijfskosten. Een andere belangrijke toepassing is energie-datamanagement. Met deze gegevens, die te allen tijde beschikbaar zijn, wordt de energie-efficiëntie verhoogd, waardoor de kosten worden verlaagd. 

Meer weten over de IoT-interface?