Nieuws

Rittal Blue e+ IT garandeert meer dan een lage TCO en hoge efficiency

Rittal Blue e+ IT
Rittal Blue e+ IT garandeert meer dan lage TCO en hoge efficiency
Met Rittal Blue e+ IT kun je op een zeer energie-efficiënte wijze de juiste koelingsbehoefte en luchtkwaliteit garanderen.

rittalOp welke IT capaciteit en hardware is jouw rack-koeling gebaseerd? Is het vermogen nog wel toereikend voor alle hardware? Is de omgeving van de IT racks tussentijds gewijzigd? Als je bij een van deze vragen twijfelt, is Rittal Blue e+ IT wellicht iets voor jou. Hiermee kun je op zeer energie-efficiënte wijze de juiste koelingsbehoefte en luchtkwaliteit garanderen.

Compacte koelsysteem

Rittal Blue e+ IT is een compact koelsysteem, gebaseerd op hybride technologie. Het wordt bovenop of aan de achterzijde van bestaande IT racks gemonteerd. Montage en demontage van beide modellen is eenvoudig.

Gegarandeerde koeling

Elk Rittal Blue e+ IT systeem bestaat uit een actief koelcircuit en toerental geregelde componenten met DC motoren. Dit zorgt voor gegarandeerde koeling tot de gewenste temperatuur. Als de directe omgeving van een IT rack onder de gewenste temperatuur valt, zorgt de geïntegreerde heatpipe samen met de passieve koeling van de Rittal Blue e+ IT voor de juiste temperatuur in het IT rack.

Bij het ontwerp van de Rittal Blue e+ IT is nadrukkelijk rekening gehouden met de meest uiteenlopende omstandigheden. De systemen zijn daarom geschikt voor situaties waar, door beschermklasse EMC, omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit, de inzet van conventionele koelingsoplossingen niet mogelijk is.

75% energiebesparing

Wie bij koeling en klimatisering van de IT racks kiest voor Rittal Blue e+ IT, kiest voor meer dan moderne en bewezen robuuste techniek. Deze Rittal oplossingen staan namelijk ook garant voor grote energiebesparingen. Bij tests zijn besparingen van maar liefst 83% gemeten ten opzichte van oudere generaties koelsystemen. Totale efficiencyverbeteringen tot 75% zijn zonder meer mogelijk.

Naast de hoge efficiency garandeert Rittal Blue e+ IT ook een lage TCO. Dat komt door de hoge kwaliteit componenten die Rittal gebruikt. Dit zorgt voor een lange levensduur met minimale onderhoudskosten.

Monitoring middels display en app

Monitoring van een Rittal Blue e+ IT systeem is simpel en innovatief. De werking en conditie kan men op locatie via een overzichtelijk display uitlezen. Daarnaast kan het ook via de NFC interface en via een speciaal daarvoor ontwerpen app voor mobiele telefoon of tablet. Vanuit de app kan je direct de juiste onderdelen bestellen of afspraken plannen voor onderhouden. Dat bespaart tijd.

De data van elk Rittal Blue e+ IT systeem is te gebruiken voor langere termijn analyses, rapportages en controles. De data is eenvoudig in te lezen in externe dashboards en analyse tools. Alle gangbare protocollen worden ondersteund. Beheer en monitoring zijn op deze manier erg eenvoudig.

Toekomstbestendige oplossing

Installateurs en IT beheerders hebben te maken met strengere eisen voor IT racks. Koeling en klimaatbeheersing moet zuiniger en efficiënter. Tegelijk weten ze dat IT racks tegenwoordig anders worden belast. Zij huisvesten nieuwe hardware en processen. PoE, VoIP en gebouw security zijn voorbeelden van toepassingen die niet uit mogen vallen. Voor hen is het goed te weten dat Rittal Blue e+ IT een robuuste en toekomstbestendige oplossing is.

Kwaliteit en de beschermklasse, in combinatie met de remote monitoring tools zorgen er ook voor dat deze Rittal oplossing zeer geschikt is voor edge computing en Industrie 4.0 omgevingen.

Wil je meer weten over de Blue e+ producten van Rittal?