Nieuws

Rittal AX en KX wand-/vloerkastsystemen zijn nu leverbaar in plaatstalen varianten

Rittal AX KX wand-/vloerkasten
Rittal AX KX wand-/vloerkasten
Rittal AX en KX wand-/vloerkastsystemen in plaatstalen varianten
De nieuwste AX en KX wand-/vloerkastsystemen en compacte behuizingen van Rittal zijn vanaf nu leverbaar in plaatstalen varianten, inclusief bijpassend toebehoren, tot een diepte van 350 mm.

RittalDe nieuwste AX en KX wand-/vloerkastsystemen en compacte behuizingen van Rittal zijn vanaf nu leverbaar in plaatstalen varianten, inclusief bijpassend toebehoren, tot een diepte van 350 mm. De AX en KX wand-/vloerkasten zijn niet alleen eenvoudig en snel te monteren, maar bieden ook een hoge mate van veiligheid en flexibiliteit. Rittal was in 1961 de eerste die wereldwijd kasten seriematig vervaardigde; de wandkast AE was daarmee de voorloper op de nieuwe AX-serie. Met de nieuwe kasten biedt Rittal een antwoord op de wensen en vereisten van Industrie 4.0.

De voordelen van de compleet nieuwe generatie kasten van Rittal zijn onder andere:

  • 30% meer ruimte voor kabelinvoer
  • 30% minder montagetijd
  • 30 nieuwe functies

Eenvoudiger, sneller, flexibeler, veiliger 

De beide nieuwe series van Rittal bieden klanten verbeterde functies en daardoor nieuwe perspectieven op de Value Chain. Zo kunnen de AX en KX wand-/vloerkasten van de levering tot aan de installatie veel tijd besparen. Het speciaal voor de AX en KX ontwikkelde verpakkingsconcept maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vlakke delen direct, zonder demontage uit te pakken en in het productieproces te integreren. De demontage bij levering komt daarmee dus te vervallen. Daarnaast zijn de deuren en sluitsystemen eenvoudig te monteren, meestal zelfs zonder gereedschap. De wandbevestigingsbeugel kan nu ook van buitenaf op de wand-/vloerkasten of de compacte behuizingen worden aangebracht als componenten al zijn ingebouwd.

Rittal AX:

Rittal KX:

In vergelijking tot voorgangers AE, CM, KL, EB en BG bieden de AX en KX systemen veel extra ruimte.  Door de modulaire constructie, geoptimaliseerde uitsparingen en grotere wartelplaten ontstaat gemiddeld tot een derde meer ruimte voor het doorvoeren van kabels. De in de zijwanden geperste nokken dragen ook bij aan de ruimtebesparing, omdat de interieuropbouwrails eenvoudig, nauwkeurig en vormsluitend kunnen worden geplaatst.

De veiligheid van de wand-/vloerkasten krijgt bij Rittal de hoogste prioriteit. Wanneer componenten geïnstalleerd worden in de AX en KX blijft hun beschermklasse behouden. De nieuwe functies van de AX en KX kasten maken de compacte behuizingen robuuster en verzekeren een hogere stabiliteit en grotere zekerheid, zelfs bij dynamische belasting.

Sterk geautomatiseerde productie

De AX en KX wand-/vloerkasten worden geproduceerd in de nieuwe Rittal fabriek in het Duitse Haiger. In Haiger bevindt zich ’s werelds modernste productiefaciliteit voor wand-/vloerkasten en compacte behuizingen volgens Industrie 4.0-criteria. Met de nieuwe, sterk geautomatiseerde fabriek voor de wand-/vloerkasten is Rittal voorloper in de branche.

Op dit moment zijn de plaatstalen varianten van de AX en KX tot een diepte van 350 mm leverbaar. Uiteraard informeren wij u zodra ook de RVS- en de 400 mm diepe plaatstalen varianten beschikbaar zijn. Wij houden u graag op de hoogte! 

.
.

Wilt u de AX kasten van Rittal direct bestellen?

Wilt u de KX kasten van Rittal direct bestellen?