Nieuws

PSENopt II van Pilz: de lichtschermen voor vinger-, hand- en lichaamsbescherming

Pilz PSENopt II lichtschermen
De lichtschermen voor vinger-, hand- en lichaamsbescherming
De lichtschermen PSENopt bieden afhankelijk van de eisen vinger-, hand- of lichaamsbescherming volgens EN/IEC 61496-1. Voor ruimtekritische toepassingen of voor uitgebreide functionaliteiten, zoals muting, blanking of cascadering.

PilzDe lichtschermen PSENopt bieden afhankelijk van de eisen vinger-, hand- of lichaamsbescherming volgens EN/IEC 61496-1. Voor ruimtekritische toepassingen of voor uitgebreide functionaliteiten, zoals muting, blanking of cascadering: Pilz biedt de lichtschermen die bij jouw eisen passen. De veiligheidslaserscanner PSENscan is geschikt voor tweedimensionale ruimtebewaking.

Pilz PSENopt II lichtschermen

De lichtschermen voor alle branches en toepassingen

Met PSENopt bescherm jij jouw medewerkers en productieapparatuur - veilig, efficiënt en economisch. Een onzichtbaar beveiligingsveld van het infraroodlichtscherm beveiligt de gevaarlijke zones. Wanneer een lichtstraal wordt onderbroken, wordt er onmiddelijk een veilig uitschakelcommando gegeven. Muting, blanking en/of cascadering bieden je verschillende mogelijkheden om het lichtscherm optimaal in jouw installatie te integreren. Ze zijn daarom geschikt voor talrijke branches en toepassingen.

Nieuw: de online lichtschermcalculator

Lichtschermen bieden in veel gevallen een mooi alternatief voor hekwerken, de toegankelijkheid van installaties wordt verbeterd, terwijl de veiligheid gegarandeerd blijft.

Hier is het echter wel van belang dat lichtschermen op de juiste positie worden geplaatst. Daarnaast is het ook van belang dat het juiste lichtscherm voor de juiste risicocategorie wordt gebruikt. De veiligheidsafstand van een lichtscherm is cruciaal voor het veilig kunnen gebruiken van een installatie. Pilz heeft hiervoor een lichtschermcalculator ontwikkeld die je hier kan bekijken.

Meer weten over de lichtschermen van Pilz?