Nieuws

Positionering en synchronisatie eenvoudig met een frequentieregelaar

.
.
Positionering en synchronisatie eenvoudig met frequentieregelaar
Danfoss biedt met de Integrated Motion Controller (IMC) een voordelig en hoogwaardig alternatief voor servo-oplossingen.

.Tot nu toe werden positionerings- en synchronisatiebewerkingen meestal uitgevoerd met behulp van servoregelaars. Servoapparatuur is echter kostbaar, lastig in bedrijf te stellen en vereist extra bekabeling. Voor veel toepassingen zijn de hoogdynamische prestaties van servoregelaars eigenlijk overbodig. Daarom biedt Danfoss met de Integrated Motion Controller (IMC) een voordelig en hoogwaardig alternatief voor servo-oplossingen.

Integrated Motion Controller
De Integrated Motion Controller (IMC) van Danfoss Drives is een functie die te configureren is in de software van de VLT® AutomationDrive FC 302. Deze stelt de frequentieregelaar in staat om uiterst precieze positionerings- en synchronisatiebewerkingen uit te voeren zonder extra modules of hardware. IMC kan gebruikt worden voor veel toepassingen die in het verleden met servo-drives werden gerealiseerd, zoals indexeertafels, snijmachines en verpakkingsmachines.

Voordelen van IMC:

  • Tijd- en kostenbesparend;
  • Lage systeemcomplexiteit;
  • Werkt met alle conventionele motortechnologieën (met of zonder terugkoppelingsregeling) zonder dat hier extra hardware voor nodig is;
  • Eenvoudige en veilige setup, waarbij geen complexe programmering vereist is;
  • Frequentieregelaars worden voor toepassingen aangepast via eenvoudige parameterinstellingen;
  • Sensorloze terugkeer naar de startpositie, met koppeldetectie;
  • In veel gevallen is geen encoderterugkoppeling nodig.

Meer weten over IMC en frequentieregelaars?