Nieuws

PNOZ m c0 – de nieuwe stand-alone-basismodule van Pilz

Pilz PNOZ m c0
PNOZ m c0 – de nieuwe stand-alone-basismodule van Pilz
Met een breedte van slechts 22,5 mm bewaakt deze uiterst compacte basismodule maximaal vier veiligheidsfuncties op machines. Afhankelijk van de toepassing kunnen zo safety-eisen tot de hoogste veiligheidscategorie PL (Performance Level) e resp. SIL C

PilzMet een breedte van slechts 22,5 mm bewaakt deze uiterst compacte basismodule maximaal vier veiligheidsfuncties op machines. Afhankelijk van de toepassing kunnen zo safety-eisen tot de hoogste veiligheidscategorie PL (Performance Level) e resp. SIL CL 3 worden gerealiseerd. De nieuwe basismodule maakt zo een hoge productiviteit van kleinere machines mogelijk. Daarmee is PNOZ m C0 een veilige, krachtige en zeer rendabele oplossing voor kleine machines in verschillende branches en toepassingsgebieden, zoals in de packaging, bij robotcellen of in de sector Food and Beverage. 

De extreem smalle PNOZ m C0 heeft de constructieve eigenschappen van een veiligheidsrelais, maar is net zo krachtig als een configureerbare veiligheidsbesturing. Hij heeft acht veilige ingngen en vier veilige halfgeleideruitgangen bij een bouwbreedte van slechts 22,5 mm. Op die manier kunnen maximaal vier veiligheidsfuncties betrouwbaar worden bewaakt. Dit zijn o.a. noodstop, veiligheidshekbewaking, veiligheidslichtschermen en tweehandenbediening. De veelheid aan functies en de ruimtebesparende bouwbreedte zorgen ervoor dat de kosten tot een minimum worden beperkt. 

Digitaal ondersteunende engineering 

Alle veiligheidsschakelingen van deze stand-alone basismodule worden ook gemaakt met de softwaretool PNOZmulti Configurator, die in de basisversie vrij van licentiekosten is en intuïtief bedienbaar is. Vanaf versie 11.1 kun je eigen safety-eisen eenvoudig en flexibel worden gerealiseerd: voor dit doel stelt de tool een groot aantal goedgekeurde softwaremodules beschikbaar voor de bewaking van veiligheidsfuncties tot PL e/SIL CL 3. Alle opgezette veiligheidsarchitecturen kunnen onafhankelijk van een PLC-besturing worden gebruikt. Daarbij kan de veiligheidsschakeling via een USB-kabel rechtstreeks naar het apparaat worden overgebracht. De digitaal ondersteunende engineering minimaliseert de configuratietijden en dus de kosten voor deze stap in de life cycle. 

Pilz PNOZ m C0

Eenvoudig uitbreiden naar behoefte

Als het aantal veiligheidsfuncties op een kleine machine toeneemt, kan het 'kleine' project eenvoudig worden gemigreerd middels de softwaretool. Toekomstige uitbreidingen van de machine of installatie zijn te allen tijde mogelijk: indien meer veiligheidsfuncties vereist zijn, zijn modulaire uitbreidbare basismodules met voldoende vermogen beschikbaar voor machines met een groter scala aan functies. Afhankelijk van de eisen wordt de basismodule afgestemd op de betreffende toepassing. Bovendien bieden de modulair uitbreidbare basismodules een hoge connectiviteit door aansluiting op alle gangbare veldbussystemen, comfortabele diagnose en webgebaseerde visualisering. Gebruikers profiteren van een hoge flexibiliteit. 

Oplossingsgerichte en veelzijdige basis

In combinatie met bijvoorbeeld veiligheidslichtschermen PSENopt II, het modulaire veiligheidsheksysteem PSENmlock of de noodstopknoppen Pilz PITestop , krijgen gebruikers uit de meest uiteenlopende branches en toepassingsgebieden een veilige totaaloplossing van één leverancier. Deze beidt ondersteuning in de verpakkingsbranche - bijvoorbeeld bij de palletisering of kartonaanvoer - en in de food & beverage-branche, bijvoorbeeld bij afvulmachines. Ook op het gebied van robotica of speciale machinebouw maken oplossingen met de nieuwe stand-alone-basismodule een hogere productiviteit en rendabiliteit van machines mogelijk. 

Een voordeel van de nieuwe basismodule uit de PNOZmulti 2 familie is dat het momenteel goed leverbaar is, waardoor je snel verzekerd bent van een economische, compacte veiligheidsoplossing. 

Meer weten over de PNOZ m C0?