Nieuws

PLCnext Technology van Phoenix Contact: de betrouwbaarheid van een PLC met de flexibiliteit van een smart device

PLCnext Technology Phoenix Contact
PLCnext Technology Phoenix Contact
PLCnext Technology van Phoenix Contact
De nieuwe PLCnext Technology van Phoenix Contact is een oplossing met de betrouwbaarheid van een PLC, maar met de flexibiliteit van een smart device. Phoenix Contact introduceert hiermee een betrouwbaar, open en flexibel systeem.

Logo PLCnext Phoenix ContactIn een snel veranderende wereld, waarin meer apparaten dan mensen met het internet zijn verbonden, zal ook de industriële automatisering een fundamentele verandering ondergaan. Hoewel de klassieke, robuuste en betrouwbare PLC (Programmable Logic Controller) al meer dan 50 jaar zijn dienst bewijst in de wereld van industriële automatisering, loopt de markt echter ook tegen een aantal nadelen aan. De klassieke PLC is een gesloten systeem die alleen te programmeren is in klassieke PLC-programmeertalen en met de softwaretools van de fabrikant. Mensen die daarin thuis zijn worden schaars en dit alles zorgt voor beperkte flexibiliteit.

Phoenix Contact komt daarom met een platform dat volledig nieuwe niveaus van vrijheid biedt voor automatisering: de PLCnext Technology. De nieuwe PLCnext Technology van Phoenix Contact is een oplossing met de betrouwbaarheid van een PLC, maar met de flexibiliteit van een smart device. Phoenix Contact introduceert hiermee een betrouwbaar, open en flexibel systeem die verbonden is met het internet.

Het open en innovatieve besturingsplatform biedt compleet nieuwe vrijheidsgraden, waardoor je zelf de functionaliteit kan maken die je nodig hebt. Niet de fabrikant maar de engineer zelf bepaalt welke nieuwe functionaliteiten er nodig zijn voor de betreffende applicatie.

Voordelen van PLCnext Technology:

  • Real-time uitvoeren: De unieke taskhandling in PLCnext Technology combineert code in IEC-61131 eenvoudig met code geprogrammeerd in hogere programmeertalen. Zo worden jouw applicaties in hogere programmeertalen automatisch deterministisch.
  • Open Interfaces: Integreer huidige en toekomstige interfaces en protocollen voor open communicatie in jouw automatiseringssystemen, inclusief rechtstreekse koppelingen met cloud-services en -databases.
  • Verbonden samenwerken: Werk met verschillende programmeurs in verschillende programmeertalen onafhankelijk van elkaar aan een besturingsprogramma. Ontwikkel zo complexe toepassingen met de voordelen van de klassieke PLC en de openheid en flexibiliteit van PLCnext Technology.
  • Open-source: Met open-source software en apps vergroot je de efficiëntie van je ontwikkelingsproces. Zo combineer je naar wens verschillende programmaonderdelen of zelfs complete applicaties en in de toekomst pas je ze eenvoudig aan.
  • Favoriete programmeertaal: Gebruik je favoriete programmeertaal: IEC-61131 of een hogere programmeertaal en ontwikkel je oplossing in jouw vertrouwde omgeving, zoals PLCnext Engineer, Matlab Simulink, Eclipse of Visual Studio.
  • Onbeperkt automatiseren: Jouw automatiseringsprojecten worden niet meer beperkt door gesloten systemen van fabrikanten, want je werkt in je favoriete programmeertalen en met je favoriete ontwikkeltools, open source-software en apps, inclusief clouddiensten en technologieën van de toekomst.

Download hier de Engelstalige brochure voor PLCnext Technology van Phoenix Contact.

Gratis webinar en link & learn sessie

Om meer over de PLCnext Technology te weten te komen biedt Phoenix Contact een webinar en een link & learn sessie aan over deze nieuwe oplossing. Tijdens deze sessies komen onder andere de architectuur van de klassieke PLC, de PLCnext Technology en andere besturingsoplossingen aan de orde.

Aanmelden voor de webinar of link & learn sessie kan via deze link.

 

.
.

Meer weten over PLCnext Technology van Phoenix Contact?