Nieuws

PLCnext Technology van Phoenix Contact

phoenix
PLCnext Technology van Phoenix Contact
Voor het tweede jaar op rij werd PLCnext Technology uitgeroepen tot beste Open Digital Platform voor Industrial Management in Europa.

phoenix contactVoor het tweede jaar op rij werd PLCnext Technology uitgeroepen tot beste Open Digital Platform voor Industrial Management in Europa. Al meer dan 40 jaar is het onafhankelijke marktonderzoeks- en adviesbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) een begrip in de wereldwijde IT- en softwareservices branche. Een van de sterke punten van PAC zijn uitgebreide sets van gegevensanalyses met betrekking tot de IT-wereld. Elk jaar maken ze een ranglijst van de beste leveranciers en dienstverleners binnen de sector. 

Open platform benadering

Net als in 2022 kreeg PLCnext Technology de onderscheiding 'Best in Class' in de categorie Open Digital Platform for Industrial Edge Management in Europa. Wat de experts van de PAC-jury het meest imponeerde, is de open platformbenadering van het PLCnext Technology-ecosysteem dat is ontworpen door Phoenix Contact. Of, zoals ze op hun website schreven: "Naast het standaard programmeren van PLC-systemen volgens IEC 61131-3, is parallel programmeren en het combineren van programmeertalen zoals C/C++, C# en MATLAB® Simulink® in real-time mogelijk met PLCnext Technology." 

PLCnext Community 

PLCnext Technology is niet alleen 'open' wat betreft de veelheid aan mogelijke programmeertalen, maar biedt ook een open platform voor het uitwisselen van apps, codes, hints, trucs en tips tussen de community van ontwikkelaars binnen de IoT- en Digitalisering 4.0-wereld. Onder de paraplu van de PLCnext Community wisselen gelijkgestemde programmeurs, ontwikkelaars, engineers en business managers gedachten, ideeën en inzichten uit via dit online platform. Daarnaast is de PLCnext Store als een industriële marktplaats voor elke app of code die nodig is om een bepaalde uitdaging van het realiseren van PLC setups van elke vorm of grootte te implementeren. Of, zoals PAC op hun website schreef over de 'Best in Class' titel: "Dit maakt PLCnext Technology ontworpen door Phoenix Contact het ideale ecosysteem voor uw moderne automatiseringsuitdaging."

phoenix

Dr. Tobias Frank, Business Unit Manager Automation Systems bij Phoenix Contact zegt in reactie op deze onderscheiding: "Deze erkenning toont de kracht aan van onze innovatieve technologie die ons vooruit stuwt naar grotere prestaties. Het is bijzonder verheugend om deze prijs voor het tweede jaar op rij als beste in zijn klasse te winnen. Deze eer komt bovenal van een van de meest gerespecteerde adviesbureaus in de internationale IT-industrie."

Meer weten over de PLCnext producten?