Nieuws

PLCnext Smart Industry van Phoenix Contact

Phoenix Contact
PLCnext Smart Industry van Phoenix Contact
Oplossingen voor Device and Update Management (DaUM) maken in industriële omgevingen vaak gebruik van een als vendor aangeduide specifieke procedure, om op propriëtaire manier eigen bestanden op eigen apparaten te verdelen en te installeren.

phoenix contactOplossingen voor Device and Update Management (DaUM) maken in industriële omgevingen vaak gebruik van een als vendor aangeduide specifieke procedure, om op propriëtaire manier eigen bestanden op eigen apparaten te verdelen en te installeren. Met de DaUM-service van Phoenix Contact, gebaseerd op OPC UA, is het mogelijk om automatiseringsapparaten onafhankelijk van een fabrikant te beheren en van updates te voorzien.

De DaUM-service gebruikt de OPC UA-standaard 1000-100. Nieuw is de mogelijkheid om veel verschillende componenten van het automatiseringssysteem te actualiseren. Dit omvat PLC's, I/O-modules, frequentieomvormers, robots, netwerkapparaten en voedingen. Ook nieuw is dat beveiliging op alle niveaus van het systeem mogelijk wordt gemaakt. Alle communicatie en alle commando's worden enkel en alleen geauthentiseerd en geautoriseerd doorgevoerd, waarbij IEC 62443 (cybersecurity norm) strikt in acht wordt genomen.

Een ander facet van de DaUM-service is de optie om de service op verschillende niveaus te kunnen toepassen. Deze kan zowel op een Edge PC in de installatie, een centrale serverinstantie van de gebruiker of automatiseringsapparaat zelf worden toegepast, afhankelijk van de toepassingssituatie en de systeemgrootte.

Device en Update Management voor De PLCnext Technology: fabrikantonafhankelijk asset beheer 

Onze productie wordt steeds slimmer en daarmee worden we steeds afhankelijker van een veelheid aan devices die zich in onze productieomgeving bevinden. Daarmee wordt Asset management steeds belangrijker. Mede ingegeven door cybersecurity en eisen is het noodzakelijk om goed te monitoren of er ook firmware updates zijn. 

phoenix

De belangrijkste kenmerken

  • Dankzij gebruikmaking van de universele OPC UA standaard 10000-100 fabrikantonafhankelijk;
  • Volledig beheer van alle assets in de gehele fabriek;
  • Centrale management software die zelfstandig bij de fabrikant kijkt of er updates beschikbaar zijn voor jouw apparaten en deze ook download;
  • Je ziet als gebruiker in één oogopslag welke devices in aanmerking komen voor een update, je beslist zelf of je deze updates ook installeert en je kunt de updates plannen op het moment dat jou uitkomt.

Voordelen

  • Dankzij het mechanisme dat zelf bij de fabrikant updates ophaalt voor al jouw devices, hoef je niet meer actief te kijken bij iedere fabrikant;
  • Up-to-date firmware zorgt voor optimale beveiliging tegen cyberaanvallen en het oplossen van eventuele bugs, al voor je daar mogelijk last van krijgt.

Meer weten over de oplossingen van Phoenix Contact?