Nieuws

Pilz veiligheidslaserscanner PSENscan

Pilz PSENscan
Pilz veiligheidslaserscanner PSENscan
Veiligheidslaserscanner PSENscan biedt een tweedimensionale ruimtebewaking met een openingshoek van 275 graden en een beveiligingsveldbereik van maximaal 5,5 meter.

PilzDe veiligheidslaserscanner PSENscan biedt een tweedimensionale ruimtebewaking met een openingshoek van 275 graden en een beveiligingsveldbereik van maximaal 5,5 meter. Dankzij het vrij configureren van de waarschuwings- en beveiligingsvelden alsmede de aanpassing aan bouwkundige omstandigheden kan de veiligheidslaserscanner optimaal in de meest uiteenlopende toepassingen worden geïntegreerd. De veiligheidslaserscanner PSENscan is vooral geschikt voor de stationaire en mobiele gebiedsbeveiliging en de toegangsbewaking.

In combinatie met configureerbare kleine besturingen PNOZmulti of de besturingen PSSuniversal krijg je een economische totaaloplossing van één leverancier.

Kenmerken van de veiligheidslaserscanner

Nieuwe varianten van de veiligheidslaserscanner PSENscan maken een nog hogere productiviteit voor de veilige ruimtebewaking mogelijk: met de 17-polige varianten en de ME-variant (master encoder) van PSENscan zijn er nog meer digitale in- en uitgangen beschikbaar om tot wel 70 omschakelbare configuraties te realiseren en maar liefst drie gescheiden veiligheidszones tegelijk te bewaken. 

Dankzij de snelle, directe analyse van de encoderingangen in de laserscanner kunnen de inspanningen en kosten voor de bekabeling flink worden verminderd. Bovendien is PSENscan dankzij de hoge resolutie en de bestendigheid tegen externe temperatuurinvloeden zeer flexibel en veelzijdig inzetbaar - voor de stationaire of mobiele gevarenzones zoals AGV's. Nieuw toebehoren zoals de vervangbare kopmodule en geheugenmodule ondersteunt de snelle inbedrijfstelling en reduceert uitvaltijden tot een minimum. 

Beveiliging en dynamisch navigeren van AGV's

Om mensen tegen letsel en objecten tegen schade te beschermen, is er een betrouwbare beveiliging van AGV's nodig. De veiligheidslaserscanner PSENscan detecteert objecten op het af te leggen traject van het voertuig en zorgt ook bij hoge snelheden voor de hoogste veiligheid, zonder verlies van productiviteit. 

Bovendien ondersteunt PSENscan dankzij het ROS-pakket (Robot Operation System) het dynamisch navigeren van AGV's en daardoor biedt hij nieuwe mogelijkheden op het gebied van productielogistiek. Meerdere veiligheidslaserscanners kunnen zodoende eenvoudig en zonder extra programmeerwerk in de bestaande ROS-omgeving worden geïntegreerd.

Helemaal veilig

Met slechts twee veiligheidslaserscanners kunnen AGV's volledig worden beveiligd. De 2D-laserscanners detecteren objecten op het af te leggen traject van het voertuig en zorgen er zo voor dat de AGV op tijd wordt afgeremd.

Bochten veilig nemen

Om ook in bochten voor een veilig traject te zorgen, kunnen verschillende beveiligings- en waarschuwingsvelden worden geconfigureerd. Afhankelijk van het actuele traject kan er zo naar het passende beveiligings- en waarschuwingsveld worden overgeschakeld.

Zicht op de omgeving

De veiligheidsscanners PSENscan meten de afstand tot objecten in hun omgeving. Deze informatie kan worden gebruikt voor de directe navigatie van de AGV's.

ROS-pakketten voor de AVG-navigatie

Met de ROS-pakketten van Pilz ondersteunt de veiligheidslaserscanner PSENscan naast de productieve ruimtebewaking ook het dynamisch navigeren van AGV's: alle voor het navigeren benodigde gegevens zijn ROS-conform, dus zonder verder programmeerwerk, beschikbaar. Met deze gegevens kan bijvoorbeeld een SLAM-algoritme (Simultaneous Localisation and Mapping) worden gevoed. Zo worden omgevingskaarten voor het dynamisch navigeren gemaakt en de AGV ontwijkt bijvoorbeeld obstakels. Je profiteert van een meer dynamische en bovendien veilige uitvoering van mobiele toepassingen in productieomgevingen.

Toepassingen met de veiligheidslaserscanner PSENscan kunnen flexibel aan klantspecifieke taken worden aangepast. Door de eenvoudige overdracht van onbewerkte scannergegevens (meetgegevens) kunnen bovendien ook andere toepassingen in de robotica worden gerealiseerd. ROS-pakketten van Pilz voldoen aan de industriële eisen van het ROS Industrial Consortium en worden volgens de ontwikkelingsnormen van Pilz ontwikkeld en getest. Zo kunnen nieuwe softwarefeatures snel worden geïmplementeerd.

Alles op een rijtje – voordelen van de veiligheidslaserscanner PSENscan:

  • Besparingspotentieel met betrekking tot het bekabelingsnetwerk dankzij master-encoder-variant;
  • Eenvoudig en flexibel gebruik dankzij hoge resolutie an 30, 40, 50, 70 en 150 mm;
  • Hoge beschikbaarheid met veel toebehoren zoals bijvoorbeeld de vervangbare kop- en geheugenmodule;
  • Geschikt voor een groot aantal toepassingen dankzij het gebruik in een omgevingstemperatuurbereik van -10 tot +50 °.

Meer informatie over PSENscan van Pilz?