Nieuws

Phoenix Contact PTV: De combinatie van push-in-aansluiting en schroefklem

header
header
Phoenix Contact PTV: push-in-aansluiting en schroefklem
De PTV-aansluitklemmen combineren de voordelen van de adergeleiding aan de zijkant van de schroefklem met de push-in-aansluiting zonder gereedschap.

logo phoenix contactDe PTV-aansluitklemmen combineren de voordelen van de adergeleiding aan de zijkant van de schroefklem met de push-in-aansluiting zonder gereedschap. De push-in veerdruktechniek garandeert daarbij een tijdbesparende aderaansluiting met weinig insteekkracht en een hoge beveiliging tegen trillingen. Door de adergeleiding aan de zijkant van de klemmen wordt bovendien een overzichtelijke bekabeling mogelijk zonder buigradii. De daaruit resulterende, rechte adergeleiding, van de klem tot en met de kabelgoot, vergemakkelijkt bovendien het plaatsen en aflezen van de adercodering.

Push-in-aansluittechniek

Met de PTV-klemmen kunt u massieve aders of aders met adereindhulzen direct en zonder gereedschap in de klem steken. Dankzij de veercontour is gemakkelijk en zonder gereedschap insteken van massieve aders vanaf 0,5 mm2 mogelijk. De contactveer wordt bij het invoeren van de ader automatisch geopend en zorgt zo voor de vereiste contactkracht tegen de stroombalk. Het aansluiten van flexibele aders vanaf 0,14 mm2 zonder adereindhuls vindt plaats met behulp van de bedieningsknop. Ongeacht welke van de aangegeven adergrootten wordt gebruikt, de contactveer waarborgt een maximale contact- en aderuittrekkracht, alsmede een trillingsbestendige en gasdichte verbinding. De hoogwaardige koperlegering zorgt bovendien voor minimale overgangsweerstanden en daardoor voor en maximale stroomkracht.

Phoenix Contact: Push-in aansluittechniek
Phoenix Contact: Push-in aansluittechniek
Phoenix Contact: Doorgangsklemmen
Phoenix Contact: Doorgangsklemmen

Doorgangsklemmen, klemmen met meerdere aders en twee-etageklemmen

Doorgangsklemmen, klemmen met meerdere aders en twee-etageklemmen onderscheiden zich door een compacte opbouw. De aansluitklemmen zijn flexibel overbrugbaar en kunnen snel en eenvoudig van een opschrift voorzien worden. Hierdoor behoren de klemmen tot de universalisten in de verbindingstechniek.

Zekeringsklemmen

Met de PTV-zekeringsklemmen kunnen zekeringen van het type G 5 x 20 ruimtebesparend en overzichtelijk in uw systeem worden geïntegreerd. De zekeringen kunt u dankzij een zwenkbare hendel snel en eenvoudig vervangen. Met de optische indicaties worden defecte zekeringen snel en onafhankelijk van de stroomrichting geïdentificeerd. De hendels van de zekeringsklemmen kunt u dankzij de zijdelingse aderaansluiting probleemloos en volledig bij aangesloten ader openen.

Phoenix Contact: zekeringsklemmen
Phoenix Contact: zekeringsklemmen
Phoenix Contact: Scheidings- en messcheidingsklemmen
Phoenix Contact: Scheidings- en messcheidingsklemmen

Scheidings- en messcheidingsklemmen

De PTV-scheidingsklemmen met zijdelingse aderaansluiting zorgen in geval van weinig beschikbare ruimte voor een overzichtelijke scheiding van de signaalstromen. Het productportfolio van de klemmen bestaat enerzijds uit varianten met functieschacht en anderzijds uit varianten zonder functieschacht. 

Meer weten over Phoenix Contact PTV?