Nieuws

Phoenix Contact ontvangt voor haar controllers het IEC 62443 certificaat van de TÜV

Phoenix Contact PLCnext
Phoenix Contact ontvangt het IEC 62443 certificaat van de TÜV
Phoenix Contact is het eerste bedrijf dat een certificering heeft ontvangen voor een controller (PLC) volgens IEC 62443-4-1 ML 3 Full Process Profile in combinatie met IEC 62443-4-2.

Phoenix ContactPhoenix Contact is het eerste bedrijf dat een certificering heeft ontvangen voor een controller (PLC) volgens IEC 62443-4-1 ML 3 Full Process Profile in combinatie met IEC 62443-4-2. Dit toont aan dat de veilige ontwikkelingslevenscyclus volledig is toegepast bij de ontwikkeling van de PLCnext Controllers.

PLCnext Phoenix Contact

Als gevolg hiervan is de PLCnext Controller productfamilie (AXC F 1152, AXC F 2152 en AXC 3152) gecertificeerd door TÜV SÜD. Door het beveiligingsprofiel te activeren, hebben gebruikers toegang tot een uitgebreider bereik van SL2-functies (Security Level 2). Deze certificering benadrukt de strategie van Phoenix Contact om Security conform een internationale norm aan te bieden in producten, brancheoplossingen en adviesdiensten om de toekomstbestendige werking van machines, systemen en infrastructuren te garanderen.

"De IEC 62443-normenreeks beschrijft de beveiligingsvereisten voor het ontwikkelingsproces en de functionele productkenmerken. Het integreren hiervan in een open platform, zoals PLCnext was een echte uitdaging, die elegant werd opgelost door de introductie van het beveiligingsprofiel", legt Enrico Seidel, Senior OT Securty Expert bij de TÜV SÜD. uit. "Productcertificering volgens IEC 62443-4-1/-4-2 toon gebruikers dat een product veilig is ontwikkeld en geeft informatie over welke technische beveilgingsvereisten zijn geïmplementeerd. Ons certificaatrapport beschrijft welk productkenmerk welk beveiligingsniveau heeft bereikt", voegt Heiko Aamczyk van TÜV SÜD toe. "De samenwerking met TÜV SÜD tijdens de ontwikkeling was zeer doelgericht, waardoor op individuele basis rekening kon worden gehouden met de trijdsvereisten van het complexe project."

In de automatisering speelt de norm IEC 62443 "IT Security for Industrial Automation Systems" een uiterst belangrijke rol, omdat het beveiliging holistisch benadert vanuit het perspectief van de operator, systeemintegrators is om beveiliging te implementeren bij het samenbouwen en bedienen van automatiseringssystemen en om de veiligheid gedurende de hele levenscyclus van de installatie te waarborgen.

Over TÜV SÜD

TÜV SÜD is de betrouwbare partner voor oplossingen op het gebied van functionele veiligheid en IT-security. De organisatie is gespecialiseerd in testen, certificering, auditing en adviesdiensten en is sinds 1866 trouw gebleven aan haar bedrijfsdoel: het beschermen van mensen, het milieu en machines tegen technische risico's. Vandaag de dag is TÜV SÜD wereldwijd aanwezig  op meer dan 1.000 locaties, met het hoofdkantoor in München. Met meer dan 24.000 medewerkers creëert het toegevoegde waarde voor klanten en partners door risico's te evalueren en te verminderen en de toegang tot markten te openen.

TÜV SÜD - Phoenix Contact

Benieuwd naar de oplossingen van Phoenix Contact?