Nieuws

Phoenix Contact Accupool connectoren: waterdicht en aanraakveilig

Phoenix
Phoenix Contact Accupool connectoren: waterdicht en aanraakveilig
Elk niveau van een energiebuffer stelt andere eisen aan de elektrische aansluittechniek voor signalen, data en vermogen. Een deel van de mogelijke eisen is het isolatievermogen of de bestendigheid tegen mechanische, thermische en chemische invloeden.

Phoenix ContactElk niveau van een energiebuffer stelt andere eisen aan de elektrische aansluittechniek voor signalen, data en vermogen. Een deel van de mogelijke eisen is het isolatievermogen of de bestendigheid tegen mechanische, thermische en chemische invloeden. Ook aanraakveiligheid en waterdichtheid spelen een belangrijke rol. 

In een energiebuffersysteem worden verschillende elektrische componenten samen gebracht. Door de vaak hoge stromen en mogelijk hoge voltages spelen connectoren een kritische rol in de veiligheid van zo'n systeem. Er zijn vele oplossingen mogelijk, maar wat zijn de overwegingen voor de stroomaansluiting van een energie opslagsysteem? 

Wanneer de toegang beperkt is en je beschikt over ervaren installatie personeel, dan kan een wanddoorvoer de juiste keuze zijn. Maar als de verbinding wordt blootgesteld aan zware omgevingsomstandigheden of bereikbaar is voor ongetraind personeel, moet een hogere mate van bescherming worden gekozen. Deze wordt verzekerd door onze Accupool connector die eenvoudig wordt aangesloten. Het connector systeem garandeert maximale bescherming en maximale veiligheid. De waterdichte Accupool connectoren van de serie BPC zijn door hun aanraakveiligheid zelfs door ongetraind personeel makkelijk en veilig te gebruiken. 

De sleutel naar een CO2-neutrale wereld is het efficiënte gebruik van hernieuwbare energie. Energiebuffersystemen vormen de basis daarvoor. De betrouwbaarheid en efficiëntie van de buffersystemen zijn voor een groot deel afhankelijk van de bekabeling en de elektrische verbindingen. Ze vormen het hart van de energiebuffer - Dr. Rüdiger Meyer - Phoenix Contact, Expert voor energiebuffersystemen 

De voordelen van Accupool connectoren:

  • Waterdicht tot IP65
  • Aanraakveilig (IP65)
  • Automatische vergrendeling op het wanddeel voorkomt ongepland loskraken van de verbinding
  • De verschillende afmetingen van + en - pool connectoren maken ongewenst verwisselen van polen onmogelijk
  • Handige optische kleurherkenning van de + en - polen
  • Stromen van 120A en 250A worden ondersteund
  • Draad doorsneden van 16-70mm2
  • Verschillende aansluitmethoden voor het wanddeel: Crimp - draadeinde - slotgat - rond gat met draad maken flexibele inbouw mogelijk

Benieuwd naar de Phoenix Contact Accupool connectoren?