Blog
Peter Koster Van Egmond Groep
Peter Köster - Technische adviesdesk Van Egmond Groep
De technische adviesdesk (TAD) van Van Egmond Groep is de ondersteunende schakel bij complexe technische vragen. Onlangs heeft Peter Koster zich aan dit team toegevoegd om zijn elektrotechnische kennis te delen.

Om deskundig advies rondom onze producten en diensten te kunnen bieden, hebben we een team technische vakmensen met specialistische kennis op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. Onze technische adviesdesk (TAD) is onze ondersteunende schakel bij complexe technische vragen. Onlangs heeft Peter Köster zich aan dit team toegevoegd om zijn elektrotechnische kennis te delen.

Peter: “Ik krijg energie van het verzamelen van technische informatie, het achterhalen van behoeften van klanten en het inzetten van mijn kennis om creatieve oplossingen en adviezen uit te werken. Ik werk inmiddels 15 jaar bij Van Egmond Groep. In deze 15 jaar heb ik als Hoofd Panelenbouw binnen Van Egmond veel projecten verkocht en leiding gegeven aan de panelenbouw. Daarvoor heb ik veel kennis opgedaan als o.a. servicemonteur, hardware engineer en pre-engineer calculator.

Door het groter worden van de afdeling en complexer worden van processen, miste ik het klantcontact en de technische diepgang. Daarom heb ik besloten om de overstap naar technisch adviseur te maken en me te verdiepen in complexe technische vragen en het meedenken met klanten op technisch niveau."

Advies op hoog technisch niveau

Onze binnendienstverkopers hebben al een hoog technisch niveau, maar ze kunnen niet overal álles over weten. Bij het beantwoorden van sommige vragen is meer specialistische kennis gewenst. Hiervoor kunnen zij de technische adviesdesk inschakelen. Peter: "Wij nemen deze vragen dan over en gaan met de klant in gesprek om een oplossing te geven. Ook heb ik mij als doel gesteld om de kennis en ervaring die ik heb en nog steeds opdoe te delen met klanten en mijn collega’s."

Technische specialisatie

"Bij de technische adviesdesk hebben we allemaal onze eigen specialisatie, zodat we onze klanten het beste kunnen helpen. Zelf ben ik voornamelijk gespecialiseerd in hardware oplossingen. Ik krijg veel vragen over:

  • Regelgeving (zowel in Europa als Noord-Amerika, aangezien we UL-gecertificeerd zijn);
  • Kabels;
  • Laagspanning schakelmateriaal;
  • Frequentieregelaars;
  • Softstarters;
  • Procestechniek.
.

Denk hierbij aan het uitvoeren van een kWh-meting in combinatie met monitoring om zo het verbruik van machines of installaties in kaart te brengen. Of aan advies over de beste vervanging van een defect component dat niet meer leverbaar is. Ook krijgen we regelmatig vragen over welke frequentieregelaar of softstarter gebruikt moet worden of welke PLC-configuratie mogelijk is voor een specifieke toepassing. 

Van Egmond Groep als kennispartner

Na 15 jaar werkt Peter nog elke dag met plezier bij Van Egmond Groep. "In deze jaren is het bedrijf ontzettend gegroeid. Met name op het gebied van kennis hebben we ons echt als serieuze kennispartner weten neer te zetten. Denk niet alleen aan onze verkopers en adviseurs maar ook aan het kenniscentrum en onze automatiseringsoplossingen. Ook vind ik het mooi dat we niet zomaar gaan voor een standaard oplossing. Door onder andere de klantvraag goed te achterhalen, zijn wij in staat om maatwerkoplossingen te bieden waarmee we klanten veel werk uit handen kunnen nemen. In plaats van losse onderdelen leveren we ook samengebouwde serviceproducten. Denk hierbij aan een bewerkte kast, waarbij we de gewenste gaten alvast hebben gemaakt. Of deelfabrikaten zoals klemmenstroken. Kant en klaar, zodat de klant hier verder geen werk meer aan heeft. Ook in ons advies vanuit de adviesdesk proberen we niet alleen antwoord te geven op vragen, maar ook te helpen om inzicht te geven, zodat een klant het de volgende keer ook zelf kan oplossen."

Ik heb zin om het technische adviseursteam te versterken en kijk ernaar uit om al jouw complexe hardware-vragen te beantwoorden.

Wil je weten wat onze technische adviesdesk voor jou kan betekenen?