Blog
Patty - mindset aanpassen
Patty Lenderink, Supply Chain Analist
Door mijn mindset aanpassen actief in te zetten en te omarmen, leerde ik waar mijn talenten liggen en weet ik nu wat ik echt leuk vind om te doen. Alles komt hierdoor beter uit de verf!

Aanpassingsvermogen laat talent schitteren

"Door mijn mindset* aanpassen actief in te zetten en te omarmen, leerde ik waar mijn talenten liggen en weet ik nu wat ik echt leuk vind om te doen. Alles komt hierdoor beter uit de verf!"

"Ik startte meer dan 11 jaar geleden op de financiële afdeling (debiteuren/crediteuren). Ik word graag uitgedaagd en wil nieuwe dingen leren, daarom werd ik ook verantwoordelijk gemaakt voor de rapportages van de maandafsluitingen richting ons moederbedrijf Sonepar. Hierdoor leerde ik al snel aanpassen aan de strakke deadlines."

Aanpassen aan een nieuwe rol

"Door ontwikkeling en groei ontstond er binnen onze afdeling een nieuwe functie, namelijk die van teamleider. Ik heb deze kans aangegrepen. Deze stap was best even wennen, want ik kreeg ineens een hele andere rol en positie in mijn eigen team. Ik ontdekte dat iedereen zaken anders oppikt en dat het belangrijk is om je aan te passen aan de persoon."

"Ik heb veel geduld, misschien iets te veel. Daarnaast ben ik van nature een bescheiden persoon, terwijl je in deze rol juist wel eens met de vuist op tafel moet durven slaan. Duidelijker je eigen stem laten horen en grenzen stellen is iets wat ik niet altijd van nature doe. Na twee jaar in deze rol, merkte ik dat ik me te veel moest aanpassen en dat het me vooral energie kostte, in plaats van dat ik er energie van kreeg."

"In gesprek met mijn leidinggevende (de Financieel Directeur) en HR-manager besloten we om opnieuw te gaan voor aanpassen. In dit geval door te kiezen voor de nieuwe functie van Supply Chain analist, binnen de afdeling Inkoop. Samen keken we naar mijn talenten en naar de taken die ik echt leuk vind. We spraken af gewoon eens te gaan praten op de afdeling. Wat mij direct heel erg aansprak, was dat ik zelf deze nieuwe functie kon vormgeven en dat ik nieuwe systemen zou leren kennen. In het begin was het natuurlijk wel even schakelen! In mijn vorige functie wist ik elke dag ongeveer wat er gebeuren moest. Dat was hier niet het geval."

"De functie moest nog inhoud krijgen en spoedverzoekjes tussendoor zijn heel gewoon. Inmiddels heb ik er een directe collega bij en vind ik het nog altijd heel prettig dat er veel ruimte is om zelfstandig invulling te geven aan mijn verantwoordelijkheden."

Training: inzicht in eigenschappen

"In de afgelopen periode kreeg ik de mogelijkheid om een JUMP-training voor jonge professionals te volgen. Hier leerde ik mezelf kennen; wie ben ik, waar ligt mijn kracht, wat zijn mijn talenten en waar ligt mijn allergie. Het inzicht dat ik kreeg in mijn eigenschappen hielp mij enorm in het maken van de juiste keuzes."

Helpen geeft me veel voldoening

"Toen mijn oude afdeling in de vakantieperiodes met de bezetting omhoog zat, stapte ik direct weer in om mee te helpen. Het vraagt wat aanpassingsvermogen om dit tussen je eigen werkzaamheden door te doen, maar het geeft veel voldoening. Het is superfijn om je collega's te kunnen helpen."

"Ik spring graag bij! Net als 2 jaar geleden. Toen liep de afdeling logistiek, door corona, implementatie van een nieuw systeem en materiaal tekorten, tegen leveringsuitdagingen aan. Ik en vele andere collega's stapten in en hielpen door in ploegendiensten 2 tot 3 avonden en zaterdagen bij te springen. Naast het gewone werk. Het gekke is dat ik in deze periode niet heel moe was van het vele werken, maar vooral veel energie kreeg. Je helpt je collega's, dat geeft een fijn gevoel. Je bent fysiek bezig en kunt je hoofd even uitzetten. Het zorgde vooral voor een goede onderlinge binding. Zelfs collega's die aan de andere kant van Nederland wonen kwamen helpen. Eigenlijk kun je zeggen dat al deze collega's lieten zien dat we ons kunnen aanpassen en dat dit vooral heel gaaf is."

*Mindset

Bij Van Egmond Groep werken we vanuit onze mindset: durven, leren en aanpassen. In de praktijk werkt deze mindset zoals hieronder geschetst. Bij Van Egmond Groep staat niets zomaar vast, ook jouw werkzaamheden binnen de functie niet! Als jij durft te vernieuwen en denkt dat zaken beter en anders kunnen, dan is daar alle ruimte voor. Ook richting onze klant denken we niet in hokjes. We denken vrij en in oplossingen. Wij zijn niet de typische dozenschuiver, maar de partij met technische kennis die graag de verbinding aangaat en de klant hierin verrassend verder brengt. We hebben de drive om grenzen te verleggen en zijn een hechte club mensen die werken vanuit het motto 'voor elkaar'. Ook jij kunt werken bij een middelgroot bedrijf met slag- en ontwikkelingskracht van een grote organisatie (onderdeel van Sonepar). Waar aandacht voor de mens in uitdaging, flexibiliteit, persoonlijke ontwikkeling, onderlinge sfeer, vitaliteit en kennis echt voelbaar is. Het resultaat: de overtreffende match tussen werkplezier en klanttevredenheid. 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij ons?