Nieuws

Optimaliseer je HVAC-toepassing met de 3D BIM-bestanden van Danfoss

Danfoss HVAC 3D
Optimaliseer je HVAC-toepassing met de 3D BIM-bestanden van Danfo
Ontwerp jouw installatie sneller met toegang tot waardevolle informatie, waaronder 3D Building Information Modeling (BIM) bestanden voor de Danfoss VLT® HVAC drive FC 102. Je kunt de installatie volledig documenteren in AUTOCAD Revit, om het risico o

danfossOntwerp jouw installatie sneller met toegang tot waardevolle informatie, waaronder 3D Building Information Modeling (BIM) bestanden voor de Danfoss VLT® HVAC drive FC 102. Je kunt de installatie volledig documenteren in AUTOCAD Revit, om het risico op fouten te verminderen en tijd te besparen op het systeemontwerp. 

De 3D BIM-bestanden van gebouwcomponenten stellen architecten en ingenieurs in staat om zeer nauwkeurige visualisaties te maken van een uiteindelijke oplossing. In de ontwerpfase helpen deze visualisaties om het aantal ontwerpfouten te verminderen en risico's te minimaliseren. Ze doen dit door controles op voldoende ruimte voor componenten, bedrading en leidingen in een gebouw of schip te vergemakkelijken. 

Transparantie 'cradle-to-grave'

In de operationele fase vergemakkelijken de BIM-bestanden ook de optimalisatie van de levenscyclus door doumentatie te bieden van belangrijke informatie over componenten, van de fabriek tot aan het einde van de levensduur (cradle-to-grave). Ze stellen bouwbedrijven in staat om adequate documentatie te leveren bij de overdracht van aannemer naar eigenaar, voor levenslang onderhoud van het gebouw. 

Voor eenvoudigere toegang tot gegevens in de vorm van PDF- en Excel-bestanden worden tekening- en productgegevens opgesplitst in afzonderlijke documenten. Deze zeer toegankelijke formaten maken het eenvoudiger om de benodigde gegevens te vinden bij het voldoen aan wereldwijde normen. Het vermindert ook de 3D bestandsgrootte die het AutoCAD systeem moet beheren en biedt de mogelijkheid om wereldwijd aan de verschillende BIM-standaarden te voldoen. 

Danfoss

In de 3D modellen- en tekeningenbibliotheek heb je toegang tot alle BIM-bestanden voor FC 102 frequentieregelaars. Gebruik het filter voor BIM-bestanden voor snelle toegang. Je kunt ook in de MagiCAD Cloud zoeken FC 102 BIM-bestanden. 

De voordelen op een rij: 

  • Eenvoudige integratie van FC 102 frequentieregelaars in BIM-systemen (Building Information Modeling) voor het volgen van de levenscyclus. 
  • Ontwerp jouw systeem sneller met toegang tot belangrijke informatie over de frequentieregelaars, inclusied 3D BIM-bestanden. Daardoor zijn er minder ontwerpfouten en bespaar je tijd.
  • BIM-informatie wordt opgesplitst in gedetailleerde productinformatie en 3D-tekeningen met informatie over de hoofdaandrijving. Dit is gedaan om de werkingstijd van AutoCAD en de 3D-opslagcapaciteit te optimaliseren en te voldoen aan de verschillende BIM-standaarden wereldwijd om vereiste informatie over de regelaars toe te voegen. 
  • Gemakkelijk toegankelijke bibliotheek met hulpmiddelen op de website van Danfoss. 

Meer weten over de Danfoss VLT® HVAC drive FC 102?